Știri
1

Airbus ar putea construi un hibrid cu 19 locuri pentru piața aviației generale

10 august 2016
5510 Vizualizări
0 Comentarii
citire în 3 minute
Airbus ar putea construi un hibrid cu 19 locuri pentru piața aviației generale

Airbus are în vedere proiectarea unui hibrid electric cu până la 19 de locuri, după ce au avut loc discuții cu posibili parteneri din rândul unor grupuri de constructori de aeronave de dimensiuni mici din SUA.

Noile studii înlocuiesc planurile de a dezvolta o aeronavă hibrid din clasa aviației generale, prevăzută cu patru locuri, după demonstrarea funcționării tehnologiei de propulsie pentru un prototip cu două locuri folosit la zborurile de antrenament.

Însă conceptul unei aeronave mai mari, în cazul în care va fi lansat, ar servi în continuare scopului său principal ca o piatră de temelie pentru ambiția pe termen lung a Airbus, mai exact de a dezvolta un avion cu 90 de locuri prevăzut cu un sistem de propulsie din clasa hibrid-electric.

Airbus a supus zborului anul trecut un prototip alimentat cu baterii, E-Fan 1.0, peste Canalul Mânecii. Un nou prototip, E-Fan 1.2, cu un motor electric hibrid ce funcționează inclusiv cu combustibil lichid pentru o autonomie extinsă și-a făcut debutul la Experimental Aircraft Association, în cadrul evenimentului de la Oshkosh, Wisconsin. Airbus dezvoltă un nou model prevăzut cu două locuri, E -Fan 2.0, programat să funcționeze în regim comercial după 2017.

Citește și  Azores Airlines își extinde operațiunile transatlantice cu Airbus A321neo

Următorul pas în planul E-Fan este dezvoltarea unei versiuni de model cu patru locuri pentru a servi aceeași piață ca și Cessna 172, exceptând utilizarea energiei electrice. Recunoscând lipsa de experiență pe piața de aviație generală, Airbus a decis să caute parteneriate cu producătorii din SUA care deservesc deja piața generală a aviației, spune Ken McKenzie, vicepreședinte al strategiei de dezvoltare Airbus.

Conceptul original al Airbus pentru o aeronavă cu patru locuri E-Fan 4.0 a fost considerată din start de către potențialii parteneri ca fiind neprofitabilă. „Ei au spus: „Noi credem că trebuie să vă gândiți la mai mult de atât”, a declarat McKenzie. La această oră, configurația unei asemenea aeronave este de până la 19 de locuri, maximul permis în conformitate cu US Federal Aviation Administration, Capitolul 23, pentru categoria aviației generale.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

BoardingPass

355 postări
0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *