Știri
Îmi place

Airbus reduce din 2018 producția modelului A380 la numai o aeronavă pe lună

11 octombrie 2016
8425 Vizualizări
0 Comentarii
citire în 3 minute
Airbus reduce din 2018 producția modelului A380 la numai o aeronavă pe lună

Airbus plănuiește să reducă producția modelului superjumbo A380 la numai o aeronavă pe lună, începând cu anul 2018, conform unei declarații a unui oficial Airbus către publicația franceză Le Figaro, această decizie fiind luată după ce producătorul francez are probleme în a vinde cel mai mare avion comercial din lume.

„Această decizie ne va permite să livrăm fără probleme noile comenzi care așteaptă,” a declarat pentru ziarul francez, Alain Flourens, Head of the A380 Programme la Airbus. În acest moment Airbus ansamblează 2.5 aeronave A380 în fiecare lună.

Airbus a afirmă că modelul său A380 este încă atractiv datorită capacității sale care, crede producătorul francez, va ajuta în continuare să reducă aglomerația din aeroporturi și creșterea traficului aerian.

Vânzările celui mai mare avion cu patru motoare, vorbind despre modelul A380 care oferă o capacitate de peste 500 de locuri, au fost lovite din plin de îmbunătățirea autonomiei și eficienței a aeronavelor cu două motoare capabile pentru zboruri lung-curier, și aici putem aminti modelele 777 și 787 Dreamliner produse de Boeing sau chiar modelul A350XWB care se află în portofoliul Airbus și se bucură de un mare succes. Aeronavele amintite oferă mai puține locuri decât un Airbus A380, însă sunt mai ușor de umplut cu pasageri, acest lucru, pe lângă un consum mai redus, crește eficiența și implicit profiturile companiilor aeriene.

Citește și  Un Airbus A330 al SriLankan Airlines a aterizat de urgență la București, zbura pe ruta Colombo - Londra

Flourens a mai declarat că „A380 este încă parte a portofoliului de produse Airbus,” tot el a mai adăugat că un plan care are ca rol principal îmbunătățirea eficienței acestui model se află în discuții în interiorul companiei pe care o reprezintă.

Nu uitați că în acest weekend, mai exact duminică, ne vom afla la Sofia unde vom avea ocazia să asistăm la aterizarea, decolarea și un tur al acestui uriaș, urmăriți-ne pe facebook pentru a fi la curent cu ultimele updateuri.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Gabriel Bobon

Fondator al siteului BoardingPass.ro; Pasionat de internet, călătorii, aviația comercială, fotografie, fan Apple. A zburat cu cele mai mari avioane comerciale, Airbus A380 (Lufthansa), Boeing 747-8I (Lufthansa), Boeing 777 (Air France și Emirates), Boeing 787 (LATAM, Air France și LOT), Boeing 767 (Delta) și Airbus A350-900 (Finnair). Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

729 postări
50 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *