GALERIE FOTO ANAF scoate la vânzare din nou un avion de tip MD-82

Foto: ANAF

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va încerca să vândă din nou un avion de tip MD-82 care a fost operat de o companie aeriană românească.

Serviciul executări silite cazuri speciale București din cadrul ANAF organizează în data de 20 iunie 2023, ora 14, licitația pentru valorificarea unui avion McDonnell Douglas de tip DC9-82 (MD-82).

Avionul scos de vânzare de ANAF este asamblat în 1982, are număr de serie (MSN) 49119 și a fost înmatriculat în România ca YR-OTN.

Acest MD-82 a fost operat ultima dată de falimentara TendAir, iar din 2014 este parcat pe aeroportul „Henri Coandă” (Otopeni) din București.

Prețul de pornire la licitația organizată de ANAF în a doua jumătate a lunii iunie 2023 pentru acest avion este de 374.587 lei (exclusiv TVA).

La licitația din martie 2023 ANAF setase un preț de pornire de 499.449 lei (fără TVA) pentru acest avion, însă nu a fost vândut, detalii aici.

Anterior, ANAF a scos la vânzare alte șapte avioane de același tip, cu preț de pornire cuprins între 19.350 lei și 19.989 lei, deținute de companiile falimentare Tender SA și Ten Airways SRL.

Cele șapte avioane, pe care ANAF le-a vândut la licitația anterioară, erau parcate de foarte mulți ani pe aeroportul „Aurel Vlaicu” (Băneasa) din București.

La finalul anului 2022, conform ANAF, Ten Airways SRL datora statului 4.314.945 de lei, iar Tender SA avea datorii către stat în valoare de 757.863.651 de lei.

În prezent nici o companie aeriană din țara noastră nu operează astfel de avioane, iar în Europa doar compania bulgară European Air Charters mai are în flotă avioane McDonnell Douglas.

La finele anului trecut Serviciul pentru Pază și Protecție (SPP) a cumpărat un MD-82 (operat în trecut de Alitalia) care a fost parcat ani de zile pe aeroportul „Aurel Vlaicu” (Băneasa) din București.

SPP nu a dorit să precizeze suma plătită pe avion, însă într-un răspuns transmis BoardingPass afirmă următoarele: „carcasa de aeronavă a fost transferată la Serviciul de Protecție și Pază pentru activități de pregătire specifice misiunilor instituției noastre”.

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

VIDEO Ușa unui avion Asiana Airlines a fost deschisă în timpul zborului

Articolul următor

FOTO Aeroport Otopeni: flux rapid pentru posesorii de pașapoarte biometrice

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share