FOTO Aeroport Otopeni: flux rapid pentru posesorii de pașapoarte biometrice

Foto: BoardingPass

Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) a pus în funcțiune fluxul rapid de control de securitate pentru pasagerii care dețin pașapoarte biometrice.

Începând cu data de 26 mai 2023, în aeroportul „Henri Coandă” (Otopeni) din București a fost deschis un flux rapid de control de securitate pentru pasagerii posesori de pașapoarte biometrice.

Acest proiect-pilot va funcționa, pentru început, doar în intervalele orare cu vârf de trafic, adică atunci când fluxul de pasageri este maxim, informează CNAB.

Fluxul va facilita accesul rapid al pasagerilor care dețin pașapoarte biometrice pe o linie de control de securitate dedicată, iar apoi ajung direct la porțile de control automat de frontieră.

Acest fluxul se află în zona veche a aerogării Plecări din aeroportul „Henri Coandă” (Otopeni) din capitală și este semnalizat pentru a fi identificat rapid de către pasageri.

Operaționalizarea acestui flux suplimentar se adaugă măsurilor luate ce către CN Aeroporturi București pentru extinderea capacității de procesare a pasagerilor, în contextul creșterii semnificative a traficului aerian în perioada post-pandemică.

Având în vedere creșterea accelerată a numărului de pasageri din perioada imediat următoare, este posibil să apară, în anumite momente ale zilei, aglomerări pe fluxurile de plecări, anunță CNAB.

Astfel, pentru a asigura condiții optime pentru îmbarcarea la timp în avion, pasagerilor le este recomandat să își ia măsurile necesare pentru a se prezenta din timp la aeroport, cu 3 ore înaintea decolării, și să dețină toate documentele necesare, așa cum le este solicitat de către compania aeriană transportatoare.

Cele mai multe aeroporturi europene și din întreaga lume se confruntă perioada de vară cu o situație similară, evoluția numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale Bucureștiului înscriindu-se în tendința generală înregistrată la nivel european.

Compania Națională Aeroporturi Bucureşti a înregistrat, în primele patru luni ale anului 2023, pe aeroportul „Henri Coandă” (Otopeni) şi aeroportul „Aurel Vlaicu” (Băneasa) din București, un trafic aerian de 4.283.687 pasageri și 37.888 mișcări de avioane (aterizări și decolări).

Numărul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile Bucureștiului în primele patru luni ale acestui an a înregistrat o creștere semnificativă, de 38,7%, față de aceeași perioadă a anului trecut, creându-se astfel premisele atingerii pragului de 14 milioane de pasageri în întreg anul 2023.

Comparativ cu perioada similară din 2019, când aeroporturile Capitalei au înregistrat maximul istoric, în acest an se înregistrează o creștere cu 95.109 a pasagerilor pe cele două aeroporturi din București.

De asemenea, pe aeroporturile Capitalei numărul mișcărilor de avioane a ajuns la 37.888 în primele patru luni ale anului 2023, cu 11,8% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
un comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

GALERIE FOTO ANAF scoate la vânzare din nou un avion de tip MD-82

Articolul următor

FOTO Al treilea avion al Fly Lili (România) a fost vopsit și va fi livrat în curând

Articole similare

Abonează-te la BoardingPass Plus pentru:

  • ai acces la articolele și analizele publicate în exclusivitate pe site;
  • poți accesa un număr nelimitat de articole publicate pe site;
  • ai acces la profilurile complete ale companiilor aeriene din România;
  • ai acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru;
  • vei fi printre primii care află cele mai importante știri din industrie.
Abonează-te acum nou
Profilul complet al acestei companii aeriene va fi disponibil în curând.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share