Angajații TAROM au protestat joi, aceștia solicită salarii mai mari

Avioane TAROM în fața hangarului / Foto: BoardingPass

Aproximativ 65 de angajați ai TAROM au protestat în 7 aprilie 2022 în fața sediului companiei; aceștia solicită creșteri salariale.

Joi la orele prânzului, aproximativ 65 de persoane care sunt angajate în diferite departamente ale companiei TAROM au protestat în fața sediului companiei aeriene.

Solicitările protestatarilor se referă în principal la creșterea salariilor și a bugetului alocat de TAROM pentru salarii.

Aceștia sunt nemulțumiți și de lipsa unei grile salariale, însă și colectivul de muncă subdimensionat a direcției tehnice este o problemă serioasă.

Nemulțumirile sunt legate de lipsa unei grile de salarizare la compania TAROM, apoi remunerația angajaților companiei. Din cei 1.271 de angajați, peste 400 sunt plătiți cu salariul minim, în lipsa unor măsuri sociale acordate angajaților companiei. Am rămas cu salariile foarte, foarte jos. Ultima majorare de salariu a fost în 2008,” a declarat Narcis Pascu, președintele Sindicatul Unit TAROM, pentru Agerpres.

Neavând personal suficient, practic muncim mai mult decât ar trebui. De exemplu, lucrează doi mecanici la cinci avioane. Ar trebui să fie cinci mecanici la cinci avioane. Așteptăm să sensibilizăm Ministerul Transporturilor, Guvernul României și managementul politic pus la TAROM și să găsească soluție să angajeze personal la un nivel suficient”, a mai adăugat acesta.

Aproximativ 400 dintre cei 1.271 de angajați ai TAROM încasează un salariu net lunar de aproximativ 1.500 de lei și tot atâția încasează un salariu net lunar a cărui valoare este sub 3.000 de lei.

Președintele Sindicatul Unit TAROM afirmă că angajații companiei aeriene de stat care au cea mai bună remunerație sunt piloții și personalul navigant.

Referitor la bugetul pentru salarii stabilit de TAROM, Narcis Pascu afirmă că acesta este cu mult sub nivelul pieței.

Am solicitat o majorare a bugetului de salariu de 35% ca să putem să ne încadrăm într-un salariu decent. Procentul din bugetul de cheltuieli referitor la salariile TAROM este de 11,8%, în comparație cu recenta grevă a STB-ului unde bugetul de salarii la această societate comercială era de 74% din total cheltuieli, iar piața de aviație internațională are 34-37% buget de salarii în total cheltuieli”, a afirmat Narcis Pascu.

Sindicaliștii au declarat pentru Agerpres că angajații care au participat la acest protest se aflau în ture libere de serviciu, evitând astfel un impact negativ în operațiunile TAROM.

Reprezentanții companiei aeriene nu au discutat cu angajații care au protestat joi, directorul general al TAROM fiind într-o vizită la aeroportul din Craiova.

Compania de stat a avut la finalul anului 2020 1.115 salariați, o cifră de afaceri de 355 de milioane de lei și o pierdere de 440 de milioane de lei, potrivit Ministerului Finanțelor.

În ultimii 14 ani compania TAROM, a cărui acționari sunt Statul Român, ROMATSA, Compania Națională Aeroporturi București și SIF Muntenia, nu a mai raportat profit.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
12
distribuiri
un comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
12
Share