Mai mulți angajați TAROM vor protesta joi în fața sediului companiei

Sediul TAROM / Foto: BoardingPass

Sindicaliștii din cadrul TAROM organizează, joi, 21 iulie 2022, un miting de protest în fața sediului companiei din Otopeni.

Angajații companiei aeriene de stat sunt nemulțumiți de faptul că administrația companiei TAROM nu le aprobă majorarea salarială cerută și vor protesta joi în intervalul orar 12:00 – 13:00.

La mitingul organizat de Sindicatul Unit TAROM (SUT) în fața sediului companiei sunt așteptați să participe circa 200 angajați TAROM care sunt membri ai sindicatului, potrivit Agerpres.

Angajații companiei aeriene spun că vor o salarizare decentă şi că sunt tratați cu superficialitate de conducerea TAROM în timpul negocierilor Contractului Colectiv de Muncă.

La începutul lunii aprilie 2022 câteva zeci de angajați TAROM au protestat în fața sediului companiei aeriene și au avut aceleași solicitări, detalii AICI.

Aşa cum merg aceste negocieri, nu excludem apariția unui conflict de muncă la nivelul TAROM, cu respectarea tuturor normelor impuse de legislația în vigoare, deoarece toate demersurile făcute de Sindicat încă de la începutul anului în privința majorării bugetului salarial cu un procent de 35% au fost tratate cu dispreț de conducerea TAROM, Ministerul Transporturilor şi chiar Guvernul României, se tergiversează negocierea CCM (n.r. Contractul Colectiv de Muncă) prin stabilirea unor termene foarte lungi între ședințe, se tratează cu indiferență Revendicările salariate transmise de Sindicat”, declară reprezentanții sindicatului.

În plus, unii dintre salariați vor fi concediați zilele următoare, după ce, la o evaluare realizată de PwC, aceștia nu au luat note corespunzătoare.

La acest miting vor participa numai salariați aflați în ture libere de serviciu, în aşa fel încât să nu fie afectată financiar compania TAROM, au mai arătat sindicaliștii.



⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încalcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.



Total
7
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
7
Share