Blue Air: 54 de mii de pasageri afectați de anulări; va relua zborurile

Foto: BoardingPass

Compania Blue Air a confirmat faptul că poprirea de pe conturile sale bancare a fost ridicată și anunță că va relua zborurile.

Poprirea a fost ridicată și zborurile vor fi reluate; am beneficiat de sprijinul AFM, în special cel al domnului președinte Dobre”, afirmă Blue Air într-un comunicat transmis miercuri după-amiază.

Aceasta declară că „s-a oprit o companie aeriană și s-a oprit de tot, iar credibilitatea Blue Air a fost puternic zdruncinată”.

În ceea ce privește reluarea zborurilor, compania afirmă că „în aceste momente facem o evaluare atentă ca să înțelegem care ne este capacitatea de operare. În decursul zilei de mâine (n.r. joi) vom reveni cu un comunicat oficial în care vom anunța exact ce zboruri vom relua, fie cu sprijinul TAROM sau a altor operatori. Încercăm să aducem acasă pasagerii blocați în aeroporturile străine”.

Referitor la situația pasagerilor care au avut bilete anulate, compania low-cost declară că „le-a oferit opțiunile prevăzute de legislația în vigoare, aplicabile tuturor operatorilor aerieni la nivel european (rambursarea biletelor de călătorie, rerutarea pe următorul zbor disponibil publicat pe website sau rambursarea în portofelul electronic utilizabil la viitoare achiziții de bilete).

Absolut toate chestiunile legate de rambursarea pasagerilor depind esențial de reluarea activității, astfel încât societatea să poată realiza veniturile necesare atât pentru operarea zborurilor curente, cât și pentru rambursarea sumelor datorate către pasageri”, mai precizează Blue Air.

În ceea ce privește datoriile sale, compania low-cost a confirmat faptul că datorează furnizorilor săi aproximativ 230 de milioane de euro, valoare care reprezintă „aproximativ 50% din totalul veniturile realizate într-un an normal de operare”.

Așa cum am demostrat și în anul 2019 (an în care Blue Air a avut venituri de aproximativ 415.000.000 EUR) compania deține know-how-ul și personalul necesar pentru realizarea veniturilor suficiente în vederea achitării tuturor datoriilor sale atât timp cât este lăsată să funcționeze în condiții de piață normale”, se arată în comunicatul transmis de companie.

Blue Air confirmă că datoria în valoare de 28,7 milioane de lei față de Ministerul Mediului va fi eșalonată și a transmis către AFM două cereri în acest sens.

Potrivit acesteia, în perioada 6-11 septembrie 2022 au fost planificate dar anulate 401 zboruri și au fost afectați 54.161 pasageri.

Mai mult decât atât, în același comunicat Blue Air afirmă că în sezonul de iarnă își va reduce drastic capacitatea de operare deoarece opt dintre cele 13 avioane pe care le are active în prezent vor fi înapoiate companiilor de leasing.

În anul 2019 compania low-cost opera o flotă compusă din 32 de Boeinguri 737.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
34
distribuiri
2 comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
34
Share