Urmărește-ne

Boeing a prezentat în fața angajaților primul Boeing 777X (foto)

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Boeing a prezentat în fața angajaților primul Boeing 777X (foto)
Foto: Katie Bailey

Știri

Boeing a prezentat în fața angajaților primul Boeing 777X (foto)

Miercuri, 13 martie, Boeing a planificat prezentarea oficială a primului Boeing 777X în fața presei din întreaga lume însă evenimentul a fost anulat din cauza tragicului accident aviatic de duminică în care 157 de oameni și-au pierdut viața într-un Boeing 737 MAX 8 Ethiopian Airlines.

Cu toate acestea, producătorul american a prezentat primul Boeing 777X într-un cadru restrâns la care au avut acces doar o parte din angajații companiei.

Primul Boeing 777-9 care va fi folosit pentru testele de zbor și certificări a fost înmatriculat N779XW și, în cazul în care agenda nu suferă modificări, va opera primul său zbor la finalul lunii aprilie.

Noile avioane 777X vor fi propulsate de două motoare General Electric GEX9. Prima livrare a noului model este programată pentru 2020.

Citește și  Un ATR 72-600 TAROM a lovit un iepure în timpul decolării de la Oradea

Pentru acest tip de aeronave, producătorul american a adunat comenzi ferme de la operatorii ANA, British Airways, Cathay Pacific, Emirates, Etihad Airways, Lufthansa, Qatar Airways și Singapore Airlines.

Cele mai mari comenzi au fost plasate de Emirates, 150 de bucăți, și British Airways, 42 de avioane. Restul operatorilor amintiți au ales să comande doar 20 de aeronave fiecare iar Cathay Pacific a comandat 21 și Etihad 25.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus