Boeingurile 737 MAX pot zbura acum fără restricții în și peste România

Romatsa a publicat vineri, 29 ianuarie 2021, un NOTAM prin care anulează restricțiile impuse în martie 2019 companiilor aeriene cu privire la zborurile operate cu Boeinguri 737 MAX.

NOTAM-ul 963 din 2019 a fost anulat vineri dimineață de NOTAM-ul 240 din 2021, în concluzie companiile aeriene pot opera începând cu dimineața zilei de 29 ianuarie 2021 zboruri comerciale regulate cu Boeinguri 737 MAX din, spre și peste România.

Această decizie a fost luată în ultimele zile de autoritățile române și alte state din Europa după ce Agenția Europeană de Siguranță a Aviaţiei (EASA) a recertificat modelul 737 MAX produs de Boeing în 27 ianuarie 2021.

În 13 martie 2019 autoritățile aeronautice din întreaga lume au interzis treptat toate zborurile comerciale operate cu Boeinguri 737 MAX.

Această măsură a fost luată ca rezultat al unor investigații care demonstrau că cele două accidente aviatice din Indonezia și Etiopia în care au fost implicate două Boeinguri 737 MAX și și-au pierdut viața 346 de persoane au fost cauzate de probleme tehnice și de design al sistemului MCAS.

Înainte de această restricție în România zbura regulat cu Boeing 737 MAX doar compania flyDubai însă ocazional au mai aterizat în țara noastră astfel de avioane operate de Turkish Airlines, Corendon și LOT Polish Airlines.

De la ridicarea restricției și până în prezent nicio companie aeriană nu a programat zboruri comerciale regulate din și spre România care să fie operate 737 MAX.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
5
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
5
Share