Boeingurile 737 MAX pot zbura acum fără restricții în și peste România

Romatsa a publicat vineri, 29 ianuarie 2021, un NOTAM prin care anulează restricțiile impuse în martie 2019 companiilor aeriene cu privire la zborurile operate cu Boeinguri 737 MAX.

NOTAM-ul 963 din 2019 a fost anulat vineri dimineață de NOTAM-ul 240 din 2021, în concluzie companiile aeriene pot opera începând cu dimineața zilei de 29 ianuarie 2021 zboruri comerciale regulate cu Boeinguri 737 MAX din, spre și peste România.

Advertisements

Această decizie a fost luată în ultimele zile de autoritățile române și alte state din Europa după ce Agenția Europeană de Siguranță a Aviaţiei (EASA) a recertificat modelul 737 MAX produs de Boeing în 27 ianuarie 2021.

În 13 martie 2019 autoritățile aeronautice din întreaga lume au interzis treptat toate zborurile comerciale operate cu Boeinguri 737 MAX.

Această măsură a fost luată ca rezultat al unor investigații care demonstrau că cele două accidente aviatice din Indonezia și Etiopia în care au fost implicate două Boeinguri 737 MAX și și-au pierdut viața 346 de persoane au fost cauzate de probleme tehnice și de design al sistemului MCAS.

Înainte de această restricție în România zbura regulat cu Boeing 737 MAX doar compania flyDubai însă ocazional au mai aterizat în țara noastră astfel de avioane operate de Turkish Airlines, Corendon și LOT Polish Airlines.

De la ridicarea restricției și până în prezent nicio companie aeriană nu a programat zboruri comerciale regulate din și spre România care să fie operate 737 MAX.

Advertisements
Total
5
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
5
Share