Bombardier CS100 și CS300 devin Airbus A220-100 respectiv A220-300

La începutul săptămânii trecute, Airbus și canadienii de la Bombardier au finalizat tranzacția care a luat puțin prin surprindere industria. În urma acesteia Airbus a preluat seria CS din portofoliul Bombardier, iar astăzi în cadrul unei conferințe de presă susținută la Toulouse, oficialii celor două companii au anunțat noul nume pe care cele două modele din seria CS îl vor purta.

Conform Airbus, seria CS devine A220, modelul CS100 este acum A220-100, iar CS300 va fi identificat începând de astăzi ca A220-300. ”Noile” modele A220 au o capacitate de transport între 100 și 150 de pasageri.

Advertisements

Primul avion A220 a fost vopsit în livery Airbus la East Midlands (UK) și a ajuns în această dimineață la Toulouse unde a fost așteptat de jurnaliști din întreaga lume. Din păcate, din cauza programului încărcat nu am avut posibilitatea de a ajunge la acest eveniment.

Citește și  flyDubai va inaugura ruta Dubai - Cluj Napoca în noiembrie 2021

Până acum Bombardier a livrat 38 de aeronave din seria CS către 3 operatori aerieni, doi din Europa (Swiss și AirBaltic) și unul din Asia (Korean Air) și mai are comenzi ferme pentru încă aproximativ 350 de avioane de la clienți printre care se numără Delta și Egypt Air.

În vara anului trecut am zburat cu un CS300 AirBaltic pe ruta Riga – Barcelona, puteți citi impresiile de călătorie aici.

Advertisements
Total
1
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share