British Airways reintroduce în serviciul comercial câteva Airbusuri A380

Foto: Whisperjet06

British Airways a anunțat oficial că va reintroduce în serviciul comercial o parte din flota de Airbusuri A380 pe care o deține.

Din 8 noiembrie, compania britanică va opera câteva zboruri scurt-curier cu Airbus A380 de la Londra Heathrow spre Frankfurt și Madrid pentru familiarizarea echipajelor.

Advertisements

O lună mai târziu, British Airways va zbura cu Airbusuri A380 de la hubul său de la Londra Heathrow spre aeroporturile din Los Angeles, Miami și Dubai.

Compania britanică deține 12 Airbsuri A380, însă nu toate vor fi reactivate în noiembrie 2021. Acestea au fost parcate de la începutul pandemiei pe aeroporturi din Marea Britanie (Londra Heathrow), Spania (Teruel și Madrid), Franța (Châteauroux), Qatar (Doha) și Filipine (Manila).

Vârsta medie a celor 12 Airbusuri A380 British Airways este de numai 7.5 ani. Ele au o capacitate de transport de 469 de locuri în patru clase de călătorie: 14 locuri în clasa întâi, 97 de locuri în clasa business, 55 de locuri în clasa premium eco și 303 în clasa economică.

Pe lângă Airbusurile A380, compania britanică, membră a alianței oneworld, mai operează zboruri lung-curier cu avioane de tip Airbus A350-1000XWB, Boeinguri 777 și Boeinguri 787 Dreamliner.

În prezent singurele companii aeriene care operează regulat zboruri cu Airbusuri A380 sunt Emirates, cel mai mare client al acestui model de avion, și China Southern, însă în perioada următoare și Qatar Airways va reactiva câteva Airbusuri A380.

Advertisements
Total
35
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
35
Share