Cel mai mare avion din lume aterizează joi la București: de unde îl poți vedea?

Foto: Koba Vasily

Unicul Antonov AN-225 construit va ateriza pentru prima dată în România joi după-amiază pe aeroportul Henri Coandă din București.

AN-225 este cel mai mare avion din lume, așadar cele aproape o sută de mii de vizite unice adunate pe site la cele două articole publicate despre sosirea sa în România, AICI și AICI, și peste o jumătate de milion de oameni care au văzut postările noastre de pe Facebook legate de acest subiect ne arată că interesul publicului pentru a admira acest avion este imensă.

Însă acest lucru nu ne miră deloc, ci ne bucură enorm!

Deoarece foarte multă lume își dorește să vadă acest avion și nu este familiarizată cu zona aeroportului, în continuare regăsiți câteva informații utile.

1. La ce oră aterizează?

Avionul e programat să ajungă la București la ora locală 15:00, însă pot apărea întârzieri. Cu toate acestea, zborul va fi vizibil pe Flightradar24, așadar acolo puteți vedea o estimare relativ acurată a orei la care urmează să aterizeze.

Pentru a identifica zborul pe FR24, căutați după UR82060 sau ADB373F.

2. Pe ce pistă aterizează?

În prezent știm că avionul va ateriza pe pista situată la nord de terminalul aeroportului, pista 08L/26R, însă direcția de pe care va ateriza depinde foarte mult de direcția vântului. În concluzie, vom ști aproximativ sigur pe ce direcție va ateriza cu doar o jumătate de oră sau o oră înainte de aterizare.

O să anunțăm pe conturile de social media ale BoardingPass pista pe care va ateriza îndată ce informația devine disponibilă. Urmărește-ne pe Facebook, Instagram, Twitter și LinkedIn.

De unde îl pot admira, fotografia și filma?

Mai jos regăsiți câteva locuri de unde ați putea admira acest avion. Locațiile de mai jos sunt pentru aterizările pe 08L (dinspre vest spre est), dar și pentru aterizări pe pista 26R (dinspre est spre vest).

În cazul în care uriașul avion aterizează pe pista 08L (dinspre vest spre est), puteți să îl admirați de la următoarele locații:
punctul 1: locația e la baza pasarelei care trece peste rondul de la intrarea de pe DN1 spre aeroportul Henri Coandă.
Această locație este bună dacă-ți dorești ca avionul să treacă pe deasupra ta și să fii față-n față cu el, deoarece e pe axul pistei 08L. Atenție: puteți avea posibile obstacole în cadru.

punctul 2: locația e în spatele show-roomului Țiriac. Se intră acolo de pe DN1 DOAR de pe sensul Ploiești – București, puneți ca destinație Patinoar Țiriac, iar apoi virați pe a doua stradă la dreapta (pe sub pasarela căii ferate), strada Constantin Noica, iar apoi vă opriți în zona Intrării Eugen Ionescu și a străzii Mihai Eminescu.
Din această locație ar trebui să puteți admira fără obstacole din lateral avionul în timp ce e în procedura de aterizare, așadar are o viteză de deplasare redusă.

Click pe imagine pentru a mări harta!

În cazul în care uriașul avion aterizează pe pista 26R (dinspre est spre vest), puteți să îl admirați de la următoarele locații:
punctul 3: locația e pe DJ200B, înainte de a intra în localitatea Dimieni dinspre Tunari.
Această locație este bună dacă-ți dorești ca avionul să treacă pe deasupra ta și să fii față-n față cu el, deoarece e pe axul pistei 26R.

punctul 4: locația e tot pe DJ200B, înainte de a intra în localitatea Dimieni dinspre Tunari.
Din această locație ar trebui să puteți admira fără obstacole din lateral avionul în timp ce e în procedura de aterizare, așadar are o viteză de deplasare redusă.

Atenție: locurile de parcare în zonele evidențiate pe ambele hărți sunt EXTREM de reduse, iar parcarea neregulamentară poate bloca și perturba circulația rutieră cu mare ușurință!
De asemenea, există riscul unor accidente rutiere, deplasați-vă cu mare atenție la trafic!

Pentru plane-spotterii care dețin legitimație valabilă, cel mai bun loc pentru a-l fotografia și filma ar fi la punctul de spotting Țiriac.

Extrem de important:

– accesul și staționarea pe drumurile de lângă gardul perimetral al aeroportului (cele marcate cu roșu) sunt interzise – agenții de securitate ai aeroportului patrulează non-stop aceste zone;
– NU blocați căile de acces din zona DN1 și a aeroportului, nici cele din zona depozitelor logistice sau din capătul pistei (dintre DJ200B și poarta de acces a vehiculelor de urgență la pistă din zona Dimieni);
– vă rugăm să purtați CORESPUNZĂTOR masca de protecție și să stați pe cât posibil distanțați fizic;
– NU lăsați mizerie în urma voastră.

Urmăriți BoardingPass.ro pe conturile de social media pentru actualizări privind acest zbor special – Facebook, Instagram, Twitter și LinkedIn

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

British Airways reintroduce în serviciul comercial câteva Airbusuri A380

Articolul următor

Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată (7 octombrie)

Articole similare

Abonează-te la BoardingPass Plus pentru:

  • ai acces la articolele și analizele publicate în exclusivitate pe site;
  • poți accesa un număr nelimitat de articole publicate pe site;
  • ai acces la profilurile complete ale companiilor aeriene din România;
  • ai acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru;
  • vei fi printre primii care află cele mai importante știri din industrie.
Abonează-te acum nou
Profilul complet al acestei companii aeriene va fi disponibil în curând.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share