British Airways va vopsi patru aeronave în livery retro cu ocazia centenarului (zvon)

Foto: Lewis Grant

Compania British Airways a apărut în 1974 însă anul acesta britanicii vor aniversa 100 de ani de existență.

Așa cum probabil știți, istoria companiei începe de fapt la data de 25 august a anului 1919 când Aircraft Transport and Travel a operat primul zbor pe ruta Londra – Paris.

Un an mai târziu Aircraft Transport and Travel a intrat în faliment și a fost intergată în noua Daimler Airway iar în 1924 împreună cu alte trei companii au format Imperial Airways. În anul 1939 Imperial Airways a fost încorporată în British Airways Corporation care mai apoi, în 1974, s-a unit cu British European Airways și au format British Airways, compania aeriană pe care o cunoaștem azi.

Pentru a aniversa cum se cuvine centenarul, conform unor informații apărute în urmă cu câteva zile pe forumul FlyerTalk și ulterior reînviate duminică pe Twitter de câteva persoane din Dublin, operatorul britanic va vopsi patru aeronave în livery retro la Dublin.

Foto: Matt Taylor

British Airways nu a confirmat sau infirmat aceste zvonuri până în acest moment însă Alex Cruz, CEO-ul companiei, ar fi oferit de asemenea câteva indicii cu privire la acest lucru în cadrul unei întâlniri restrânse cu câțiva membri ai programului de fidelitate BAEC (British Airways Executive Club) care a avut loc în Londra în luna decembrie.

Chiar dacă într-o perioad fiecare ”coadă” a aeronavelor BA a avut un design unic, acum toate avioanele BA au același livery, excepție câteva care sunt în livery-ul alianței oneworld.

Foto: Dennis HKG
Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
un comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Zborul Turkish Airlines JFK – Istanbul a aterizat de urgență la București (foto+video)

Articolul următor

Consiliul Concurenței a amendat cu 2,45 milioane de euro 13 agenții de turism și ANAT

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share