British Airways va vopsi patru aeronave în livery retro cu ocazia centenarului (zvon)

Foto: Lewis Grant

Compania British Airways a apărut în 1974 însă anul acesta britanicii vor aniversa 100 de ani de existență.

Așa cum probabil știți, istoria companiei începe de fapt la data de 25 august a anului 1919 când Aircraft Transport and Travel a operat primul zbor pe ruta Londra – Paris.

Advertisements

Un an mai târziu Aircraft Transport and Travel a intrat în faliment și a fost intergată în noua Daimler Airway iar în 1924 împreună cu alte trei companii au format Imperial Airways. În anul 1939 Imperial Airways a fost încorporată în British Airways Corporation care mai apoi, în 1974, s-a unit cu British European Airways și au format British Airways, compania aeriană pe care o cunoaștem azi.

Pentru a aniversa cum se cuvine centenarul, conform unor informații apărute în urmă cu câteva zile pe forumul FlyerTalk și ulterior reînviate duminică pe Twitter de câteva persoane din Dublin, operatorul britanic va vopsi patru aeronave în livery retro la Dublin.

Citește și  Baza Blue Air de la Torino rămâne doar cu un singur avion și trei rute
Foto: Matt Taylor

British Airways nu a confirmat sau infirmat aceste zvonuri până în acest moment însă Alex Cruz, CEO-ul companiei, ar fi oferit de asemenea câteva indicii cu privire la acest lucru în cadrul unei întâlniri restrânse cu câțiva membri ai programului de fidelitate BAEC (British Airways Executive Club) care a avut loc în Londra în luna decembrie.

Chiar dacă într-o perioad fiecare ”coadă” a aeronavelor BA a avut un design unic, acum toate avioanele BA au același livery, excepție câteva care sunt în livery-ul alianței oneworld.

Foto: Dennis HKG
Advertisements
Total
1
distribuiri
un comentariu
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share