Carpatair achiziționează trei avioane Embraer E190

Foto: Lukasz Lipka

În 1 aprilie scriam pe surse despre planurile pe care Carpartair le are pentru reînnoirea flotei iar acum revenim cu detalii concrete.

Potrivit informațiilor obținute, compania românească a achiziționat trei avioane de tip Embraer E190LR de la Helvetic Airways, companie aeriană cu baza la Zurich, Elveția.

Advertisements

Cele trei Embraere vor intra treptat în flota Carpatair începând cu mijlocul lunii decembrie a acestui an. Primul dintre ele va fi avionul cu MSN (Manufacturer Serial Number) 19000354, înmatriculat în prezent ca HB-JVL, produs în aprilie 2010.

Alte două avioane, msn 19000420 (HB-JVQ) și 19000435 (HB-JVR) vor fi recepționate în prima parte a anului viitor.

Media vârstei celor trei avioane este de 8.5 ani și în configurația actuală Embraerele E190LR pot tranporta 112 pasageri într-o singură clasă de călătorie. Propulsia lor este asigurată de două motoare GE CF34-10E5 iar autonomia este de peste 4500km.

Citește și  Baza Blue Air de la Torino rămâne doar cu un singur avion și trei rute

YR-EMA, YR-EMB și YR-EMC ar fi înmatriculările pe care Embraerele E190 Carpatair ar urma să le primească la intrarea în flotă.

În luna octombrie, în cazul în care nu intervin schimbări, unul din cele trei avioane Fokker 100 Carpatair va părăsi compania iar ulterior și restul.

Advertisements
Total
1
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share