Urmărește-ne

CEO-ul Air France demisionează după ce compania nu a reușit să ajungă la o înțelegere cu sindicatele

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. CEO-ul Air France demisionează după ce compania nu a reușit să ajungă la o înțelegere cu sindicatele
Foto: AFP / ERIC PIERMONT

Știri

CEO-ul Air France demisionează după ce compania nu a reușit să ajungă la o înțelegere cu sindicatele

Directorul executiv al companiei Air France-KLM a demisionat după ce planurile de călătorie a zeci de mii de pasageri au fost date peste cap de grevele Air France care au avut loc în ultima perioadă.

Anunțul a venit după ce rezultatele votării au fost publicate vineri seara la ora locală 19:00. Patru cincimi din forța de muncă, aproximativ 55% din angajați, au votat și au respins oferta înaintată de operatorul francez.

Jean-Marc Janaillac, șeful Air France-KLM în vârstă de 65 de ani, a declarat: „Accept consecințele acestui vot și îmi voi înainta demisia… în zilele următoare„.

Sindicatele spun că oferta de crestere a salariilor cu 2% este prea mică după ce sașe ani aceasta a fost blocată. Sindicaliștii au cerut o creștere salarială de 5,1% în acest an.

Air France-KLM a publicat rezultatele financiare din primul trimestru. Acestea indică o pierdere netă de 269 de milioane de euro, majoritatea acestor pierderi se datorează prețului combustibilului dar și a grevelor care au avut loc în ultima perioadă. Potrivit datelor, Air France ar fi pierdut aproximativ 25 de milioane de euro în fiecare zi de grevă.

Citește și  Ofertă TAROM: Bucureşti - Tbilisi, Erevan, Odesa de la 119EUR și Paris și Cairo de la 149EUR

Cu toate acestea, în luna februarie, grupul Air France a raportat o creștere de 42% a profitului operațional la 1,49 miliarde de euro, iar CEO-ul Janaillac a lăudat personalul pentru angajamentul său și a spus că „se va concentra în continuare pe calitatea serviciului pentru clienți„.

Disputa dintre sindicat și consiliul Air France a costat până acum Air France în jur de 300 milioane de euro și a afectat 40000 de pasageri.

Sindicatele au declarat că vor continua lupta și au planificat o grevă luni și marți, 7 și 8 mai.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus