CEO-ul Air France demisionează după ce compania nu a reușit să ajungă la o înțelegere cu sindicatele

(FILES) In this file photo taken on April 20, 2018 Air France-KLM’s Chairman and Chief Executive Officer Jean-Marc Janaillac attend a press conference in Paris on April 20, 2018 as Air France staff went on strike on April 18 for a ninth day since February aimed at securing higher pay. The results of an online ballot staff consultation is expected on May 4 and Janaillac will know is fate after he threatened to resign if Air France staff continued to reject his wage proposals. / AFP / ERIC PIERMONT

Directorul executiv al companiei Air France-KLM a demisionat după ce planurile de călătorie a zeci de mii de pasageri au fost date peste cap de grevele Air France care au avut loc în ultima perioadă.

Anunțul a venit după ce rezultatele votării au fost publicate vineri seara la ora locală 19:00. Patru cincimi din forța de muncă, aproximativ 55% din angajați, au votat și au respins oferta înaintată de operatorul francez.

Advertisements

Jean-Marc Janaillac, șeful Air France-KLM în vârstă de 65 de ani, a declarat: “Accept consecințele acestui vot și îmi voi înainta demisia… în zilele următoare“.

Sindicatele spun că oferta de crestere a salariilor cu 2% este prea mică după ce sașe ani aceasta a fost blocată. Sindicaliștii au cerut o creștere salarială de 5,1% în acest an.

Air France-KLM a publicat rezultatele financiare din primul trimestru. Acestea indică o pierdere netă de 269 de milioane de euro, majoritatea acestor pierderi se datorează prețului combustibilului dar și a grevelor care au avut loc în ultima perioadă. Potrivit datelor, Air France ar fi pierdut aproximativ 25 de milioane de euro în fiecare zi de grevă.

Cu toate acestea, în luna februarie, grupul Air France a raportat o creștere de 42% a profitului operațional la 1,49 miliarde de euro, iar CEO-ul Janaillac a lăudat personalul pentru angajamentul său și a spus că “se va concentra în continuare pe calitatea serviciului pentru clienți“.

Disputa dintre sindicat și consiliul Air France a costat până acum Air France în jur de 300 milioane de euro și a afectat 40000 de pasageri.

Sindicatele au declarat că vor continua lupta și au planificat o grevă luni și marți, 7 și 8 mai.

Advertisements
Total
8
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
8
Share