Urmărește-ne

CEO-ul Air France demisionează după ce compania nu a reușit să ajungă la o înțelegere cu sindicatele

Foto: AFP / ERIC PIERMONT

Știri

CEO-ul Air France demisionează după ce compania nu a reușit să ajungă la o înțelegere cu sindicatele

Directorul executiv al companiei Air France-KLM a demisionat după ce planurile de călătorie a zeci de mii de pasageri au fost date peste cap de grevele Air France care au avut loc în ultima perioadă.

Anunțul a venit după ce rezultatele votării au fost publicate vineri seara la ora locală 19:00. Patru cincimi din forța de muncă, aproximativ 55% din angajați, au votat și au respins oferta înaintată de operatorul francez.

Jean-Marc Janaillac, șeful Air France-KLM în vârstă de 65 de ani, a declarat: „Accept consecințele acestui vot și îmi voi înainta demisia… în zilele următoare„.

Sindicatele spun că oferta de crestere a salariilor cu 2% este prea mică după ce sașe ani aceasta a fost blocată. Sindicaliștii au cerut o creștere salarială de 5,1% în acest an.

Citește și  easyJet revine asupra deciziei de suspendare a zborurilor Milano Malpensa - Roma după ce Alitalia se retrage de pe această rută

Air France-KLM a publicat rezultatele financiare din primul trimestru. Acestea indică o pierdere netă de 269 de milioane de euro, majoritatea acestor pierderi se datorează prețului combustibilului dar și a grevelor care au avut loc în ultima perioadă. Potrivit datelor, Air France ar fi pierdut aproximativ 25 de milioane de euro în fiecare zi de grevă.

Cu toate acestea, în luna februarie, grupul Air France a raportat o creștere de 42% a profitului operațional la 1,49 miliarde de euro, iar CEO-ul Janaillac a lăudat personalul pentru angajamentul său și a spus că „se va concentra în continuare pe calitatea serviciului pentru clienți„.

Disputa dintre sindicat și consiliul Air France a costat până acum Air France în jur de 300 milioane de euro și a afectat 40000 de pasageri.

Citește și  TAROM ar fi abandonat procesul de achiziție a aeronavelor widebody (Actualizat)

Sindicatele au declarat că vor continua lupta și au planificat o grevă luni și marți, 7 și 8 mai.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Citește tot articolul

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate

Suntem și pe Facebook

Noutăți de pe Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.

Parcare Otopeni

Parcare Otopeni

Articole populare

Publicitate
Mergi sus