Urmărește-ne

CEO-ul Air France demisionează după ce compania nu a reușit să ajungă la o înțelegere cu sindicatele

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. CEO-ul Air France demisionează după ce compania nu a reușit să ajungă la o înțelegere cu sindicatele
Foto: AFP / ERIC PIERMONT

Știri

CEO-ul Air France demisionează după ce compania nu a reușit să ajungă la o înțelegere cu sindicatele

Directorul executiv al companiei Air France-KLM a demisionat după ce planurile de călătorie a zeci de mii de pasageri au fost date peste cap de grevele Air France care au avut loc în ultima perioadă.

Anunțul a venit după ce rezultatele votării au fost publicate vineri seara la ora locală 19:00. Patru cincimi din forța de muncă, aproximativ 55% din angajați, au votat și au respins oferta înaintată de operatorul francez.

Jean-Marc Janaillac, șeful Air France-KLM în vârstă de 65 de ani, a declarat: “Accept consecințele acestui vot și îmi voi înainta demisia… în zilele următoare“.

Sindicatele spun că oferta de crestere a salariilor cu 2% este prea mică după ce sașe ani aceasta a fost blocată. Sindicaliștii au cerut o creștere salarială de 5,1% în acest an.

Air France-KLM a publicat rezultatele financiare din primul trimestru. Acestea indică o pierdere netă de 269 de milioane de euro, majoritatea acestor pierderi se datorează prețului combustibilului dar și a grevelor care au avut loc în ultima perioadă. Potrivit datelor, Air France ar fi pierdut aproximativ 25 de milioane de euro în fiecare zi de grevă.

Cu toate acestea, în luna februarie, grupul Air France a raportat o creștere de 42% a profitului operațional la 1,49 miliarde de euro, iar CEO-ul Janaillac a lăudat personalul pentru angajamentul său și a spus că “se va concentra în continuare pe calitatea serviciului pentru clienți“.

Disputa dintre sindicat și consiliul Air France a costat până acum Air France în jur de 300 milioane de euro și a afectat 40000 de pasageri.

Sindicatele au declarat că vor continua lupta și au planificat o grevă luni și marți, 7 și 8 mai.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus