Certificatul de operator aerian al companiei Cobrex Trans a fost suspendat

Foto: Lars Schäfer

Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) a suspendat în octombrie 2021 certificatul de operator aerian al companiei românești Cobrex Trans.

Cobrex Trans a obținut certificatul de operator aerian în țara noastră în anul 2016 și avea în flotă un avion și un elicopter.

Advertisements

La finalul lunii octombrie 2021 AACR a suspendat certificatul de operator aerian al Cobrex Trans, însă motivul care a stat la baza acestei decizii este necunoscut.

BoardingPass a solicitat companiei detalii însă până la publicarea acestui articol Cobrex Trans nu a răspuns solicitării.

De-a lungul anilor Cobrex Trans a operat cu singurul său avion, un Boeing 737-300 înmatriculat YR-CBK, zboruri pentru mai multe companii aeriene din Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Avionul companiei românești a operat primul zbor în anul 1992. Acesta a făcut parte în trecut din flotele companiilor TAP Air Portugal, Sterling European, Blue Panorama, Aeris, Aurelia și Kyrgyzstan Aircompany.

În prezent Boeingul 737-300 deținut de Cobrex Trans este parcat pe platforma aeroportului Craiova din vara anului 2020.

Pe lângă acest avion, Cobrex Trans a mai avut și un elicopter Eurocopter AS365 Dauphin înmatriculat YR-CBB.

În 2020 compania aeriană românească anunțase că a achiziționat un Boeing 757 în configurație cargo, însă acesta nu a mai ajuns în flota Cobrex Trans.

Advertisements
Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share