CES 2019: Boeingurile 777X vor fi echipate cu geamuri cu umbrire electronica

Gentex Corporation, cel mai important furnizor mondial de ferestre cu umbrire electronică (electronically dimmable windows – EDW) pentru industria aerospațială, a anunțat astăzi la CES 2019 că ultima sa generație de ferestre de aeronave care pot fi reglate electronic vor fi oferite ca opțiune pentru noul Boeing 777X.

Acest tip de ferestre, similare celor regăsite în Boeingurile 787 Dreamliner, le permit pasagerilor să umbrească selectiv geamurile aeronavei în funcție de dorință, permițându-le totodată să privească peisajul în afara.

Advertisements

Programul 777X va fi primul care va utiliza cea mai recentă tehnologie EDW a Gentex, tehnologie capabilă să elimine mai mult de 99,999% din lumina vizibilă la o viteză mai mare de întunecare decât a ferestrelor anterioare care se regăsesc pe aeronavele Boeing 787 Dreamliner. Sistemul dezvoltat pentru 777X va fi proiectat cu control centralizat, permițând echipajului de zbor să stabilească scenarii specifice de iluminare pentru zborurile de zi sau de noapte.

Suntem mândri că suntem un partener continuu cu Boeing pe măsură ce ne concentrăm să extindem și să îmbunătățim gama noastră de produse. Cu un design atent și colaborarea cu Boeing, echipele noastre au dezvoltat un sistem robust care se integrează cu ușurință în fuzelajul aeronavei pentru un control optim, o estetică, o performanță și o fiabilitate optimă“, a declarat Steve Downing, președinte și director executiv al Gentex în cadrul showului CES 2019 care are loc zilele acestea în Las Vegas.

Advertisements
Total
1
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share