Peste 61 de mii de pasageri au trecut pragul aeroportului din Târgu Mureș în 2018

Aeroportul din Târgu Mureș a fost redeschis în vara anului trecut iar operatorii aerieni Wizzair, Corendon și TAROM au transport către și dinspre TGM un număr total de 61336 de pasageri.

După reluarea zborurilor de pe aeroportul Transilvania, operatorul low-cost ungar a transportat în perioada iulie-decembrie un număr total de 55814 pasageri. Destinațiile servite de Wizzair din Târgu Mureș sunt: Dortmund, Memmingen, Londra Luton și Budapesta. Cea mai populară rută este Târgu Mureș – Londra Luton – Târgu Mureș.

Advertisements

Pe zborurile regulate către București operate în lunile noiembrie și decembrie compania națională a transportat 404 pasageri, o medie de 19.5 pasageri pe zbor. În acest moment serviciul comercial dintre cele două orașe este suspendat însă zborurile vor fi reluate din luna februarie.

Zborurile charter operate de compania Corendon în perioada iunie – septembrie au fost foarte populare, factorul de încărcare al aeronavelor fiind de 100%. Un total de 5118 pasageri au zburat vara aceasta pe ruta Târgu Mureș – Antalia – Târgu Mureș.

Numărul total de mișcări de aeronave (aterizări și decolări) a fost de 435.

Advertisements
Total
1
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share