City-break-uri pe teritoriul României în 2016

Suma minimă pe care un turist o poate plăti pentru un bilet de avion pe rute interne între Bucureşti şi Cluj, Iaşi sau Timişoara este 39 EUR. BlueAir este prima companie care a anunţat o rută internă nouă, zborurile pe ruta Bucureşti – Iaşi – Bucureşti fiind operate de la finalul lunii octombrie a anului trecut. Operatorul practică preţuri care pornesc de la 39 euro, dus-întors, iar zborurile sunt operate de două ori pe zi în timpul săptămânii, iar în weekend având o singură frecvenţă pe zi. Tarifele includ atât taxele de aeroport, cât şi un bagaj de cală, cu o greutate maximă de 32 kilograme.

Wizzair va începe se opereze zboruri zilnice pe ruta Bucureşti – Cluj – Bucureşti, cu o frecvență pe zi (mai puţin sâmbăta), din data de 22 iulie. În ciuda faptului că tarifele pornesc tot de la 39 euro dus-întors (pe timpul verii; în octombrie veţi găsi şi zboruri la 20 euro dus-întors), turiştii care vor dori să achiziţioneze bagaje de cală se vor confrunta cu următoarea situație: tariful pentru un bagaj de 23 kilograme este 60 euro dus-întors.

Advertisements

Ryanair, cea mai mare companie low-cost din Europa, şi-a anunţat intenţia de a opera două zboruri pe zi între Timişoara şi Bucureşti, declaraţia fiind făcută o dată cu anunţul deschiderii unei baze la Timişoara (n.a. – alocarea a cel puţin un avion pe aeroportul bănăţean şi operarea mai multor rute de aici). Deşi biletele pe această rută nu pot fi încă achiziţionate, surse din piaţă vorbesc de tarife minime, care pornesc tot de la 39 euro, pentru călătorii tur-retur.

Tarifele acestea pot fi un imbold pentru piaţa internă de turism. Dacă până acum mulţi turişti călătoreau în zonele din proximitatea oraşului de domiciliu pentru a evita deplasări lungi cu trenul sau maşina personală, acum aceştia au şansa de a călători şi spre alte destinaţii, mai îndepărtate Astfel, mânăstirile din nordul Moldovei, Maramureşul sau staţiunile cu băi termale din zona Banatului devin mai accesibile.

romanialibera.ro

Advertisements
Total
0
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share