Știri
Îmi place

CNAB intenționează să construiască un nou terminal pe Aeroportul Otopeni, însă lucrările ar putea începe abia în 2022

6 septembrie 2017
3824 Vizualizări
0 Comentarii
citire în 2 minute
CNAB intenționează să construiască un nou terminal pe Aeroportul Otopeni, însă lucrările ar putea începe abia în 2022

Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) intenționează să construiască un nou terminal pe Aeroportul Internațional Henri Coandă din Otopeni. Valoarea estimată a acestei lucrări este de 818,5 milioane euro, iar noul terminal ar urma să dubleze capacitatea traficului de persoane, au anunțat reprezentanții CNAB în cadrul unei întâlniri care a avut loc miercuri cu mai mulți investitori aduși de Fondul Proprietatea.

Această sumă nu include și exproprierile care trebuie făcute. Intenționăm să începem lucrările în 2022, iar terminalul va fi gata în trei ani de la începerea acestora„, au precizat oficiali ai CNAB, potrivit Agerpres.

Conform aceleiași surse, noul terminal va avea 25 de porți de îmbarcare și o platformă care va avea o capacitate de 56 de locuri de parcare a aeronavelor.

Pe primul loc în clasamentul celor mai mari companii aeriene care operează în țara noastră s-a aflat Wizz Air, în primul semestru din acest an, cu 1.5 milioane pasageri transportați, urmată de Blue Air cu 1 milion, TAROM cu 0.9 milioane, Ryanair tot cu 0.9 milioane și compania germană Lufthansa cu 200.000 de pasageri.

Citește și  Incident: Airbus A321 Wizz cu probleme la decolare; pasagerii din Danemarca au fost trimiși acasă, opțiuni de rerutare: zborul către OTP de joia viitoare

Cel mai mare aeroport al României a raportat anul trecut un total de 10.99 milioane de pasageri, urmând ca la finalul acestui an numărul acestora să treacă de 11.5 milioane, depășind astfel aeroportul din capitala Ungariei. Aeroportul din Budapesta a raportat la finalul anului 2016 un număr de 11.43 de milioane de persoane.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Gabriel Bobon

Fondator al siteului BoardingPass.ro; Pasionat de internet, călătorii, aviația comercială, fotografie, fan Apple. A zburat cu cele mai mari avioane comerciale, Airbus A380 (Lufthansa), Boeing 747-8I (Lufthansa), Boeing 777 (Air France și Emirates), Boeing 787 (LATAM, Air France și LOT), Boeing 767 (Delta) și Airbus A350-900 (Finnair). Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

732 postări
51 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *