CNAB oferă informații și noi schițe a proiectului de construcție a T2 la aeroportul Otopeni

Cel mai mare aeroport al țării, Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din București se va extinde cu un nou terminal de pasageri și o zonă cargo. Acest proiect care va costa peste 1 miliard de euro a fost anunțat deja în urmă cu câteva luni. Noul terminal de pasageri ar urma să fie unul „modular”, va avea o suprafață totală 100000 metri pătrați, două module de 1500 pasageri/oră/flux și 25 porţi de îmbarcare.

HotNews a obținut de la Ministerul Transporturilor noi informații despre stadiul proiectului, simulări foto cu viitorul terminal, dar și detalii despre cum va fi legat noul T2 de București.

Advertisements

CNAB, compania care administrează cele două aeroporturi ale capitalei, susține că Terminalul 2 va fi legat de un drum expres de autostrada A3, dar va exista și o conexiune pe calea ferată către București.

Citește și  Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată (16 septembrie)

Transferul pasagerilor între cele două terminale se va face cu ajutorul unor autobuze în regim shuttle, iar pentru metrou în planul actual este rezervată o zonă specială pentru o eventuală extindere a liniei care ar urma să lege actualul terminal de oraș.

Cu toate acestea, CFR și Metrorex au precizat pentru HotNews.ro că proiectele concrete pe care le au în aplicare în prezent nu ajung până la viitorul T2, ci se opresc doar la actualul terminal.

Mai multe informații obținute de HotNews pot fi citite aici.

Advertisements
Total
27
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
27
Share