Urmărește-ne

Zeitfracht, acționar Blue Air, a cumpărat compania aeriană germană LGW

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Zeitfracht, acționar Blue Air, a cumpărat compania aeriană germană LGW

Știri

Zeitfracht, acționar Blue Air, a cumpărat compania aeriană germană LGW

Nemții de la Zeitfracht, grup care a achiziționat la începutul lunii februarie 10% din acțiunile companiei Blue Air, a preluat miercuri compania aeriană LGW cu toate activele ei.

Luftfahrtgesellschaft Walter, cunoscută ca LGW, este o companie aeriană înființată în 1980 cu sediul în Dortmund care a fost deținută de grupul Lufthansa. Aceasta este mai puțin cunoscută publicului deoarece nu a operat zboruri sub brand propriu ci pentru airberlin și ulterior pentru Eurowings.

Zeitfracht a mai încercat să facă această preluare anul trecut însă tranzacția nu a fost finalizată atunci. Cu toate acestea, se pare că a doua încercare a fost cu succes, așa cum au confirmat miercuri, 20 februarie, cele două companii. Transferul activității va avea loc începând cu luna aprilie a acestui an.

Flota LGW numără 17 aeronave de tip Bombardier Dash 8 Q400 cu care operează în prezent cu echipaj propriu zboruri pentru subsidiara lowcost a grupului Lufthansa, Eurowings, către mai multe orașe din Europa. Vârsta medie a flotei este de 10.8 ani.

LGW are 450 de angajați iar după această preluare LGW va continua să zboare pentru Eurowings însă nu este exclus să opereze și pentru Blue Air sau alte companii aeriene.

Valoarea tranzacției nu a fost făcută publică însă menționez că Lufthansa a achiziționat în 2017 compania LGW contra sumei de 20 de milioane de euro.

Până în august 2017 compania aeriană LGW a fost deținută de airBerlin, însă după falimentul companiei berlineze LGW a fost preluată de către Grupul Lufthansa.

Pe lângă acțiunile din cadrul Blue Air și compania LGW, grupul Zeitfrach mai deține și compania aeriană WDL Aviation. Flota WDL numără patru aeronave BAe 146 cu care operează zboruri pentru diverse companii aeriene din Europa.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus