Urmărește-ne

Compania Rockwell Collins va furniza ecranele touchscreen cu care vor fi echipate cockpiturile noilor Boeing-uri 777X

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Compania Rockwell Collins va furniza ecranele touchscreen cu care vor fi echipate cockpiturile noilor Boeing-uri 777X

Știri

Compania Rockwell Collins va furniza ecranele touchscreen cu care vor fi echipate cockpiturile noilor Boeing-uri 777X

Producătorul american, Boeing, a confirmat că Rockwell Collins va furniza ecranele touchscreen care vor afișa datele de zbor în cockpitul noilor Boeing-uri 777X, înaugurând folosirea unei astfel de tehnologie odată cu primul Boeing 777-9 care va intra în serviciul comercial în anul 2020.

Aplaudăm Boeing pentru decizia solidă de a încorpora tehnologie de nouă generație în cabuna de pilotaj„, a declarat Kent Statler, Vice-președintele executiv și Directorul de Operațiuni a companiei Rockwell Collins.

Producătorul american a anunțat în luna iulie a acestui an că modelele din familia 777X, care vin echipate cu noi tipuri de motoare și aripi de altfel, vor fi primele aeronave din portofoliu său care vor fi încorpora ecrane touchscreen pentru piloți.

Această mutare vine ca urmare a introducerii a acestei tehnologii în aviația generală de alți producători, dar și în cockpiturile avioanelor business, inclusiv în cockpitul noilor modele produse de Gulfstream, amintim G500 și G600.

Cockpitul aeronavelor B777X vor avea un layout similar cu cele din familia 787 Dreamliner, fiind echipat cu 5 display-uri, însa acestea vor include suport pentru multi-touch, funcție care va permite ambilor piloți să folosească acelasi ecran simultan, conform unor declarații a oficialilor companiei Rockwell Collins.

Un beneficiu clar care este adus de implementarea panourilor touchscreen este evitarea acționării unor butoane din greșeală, cu toți știm că în cockpitul unei aeronave se află zeci, poate chiar sute, de butoane. 🙂 De asemenea, cursorul de control, care acționează ca un touchpad sau un mouse, va fi înlăturat.

Odată cu acest upgrade al cockpit-ului noilor Boeing-uri 777X, compania Rockwell Collins va furniza ecranele folosite în cockpitul tuturor aeronavelor produse recent de Boeing, vorbim despre modelele 777X, 787 Dreamliner, noul 737 MAX și bine-cunoscutul 747-8i.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus