Știri
1

Controlorii de trafic aerian din Moldova, angajați ai MoldATSA, protestează astăzi

25 septembrie 2016
12165 Vizualizări
0 Comentarii
citire în 3 minute
Controlorii de trafic aerian din Moldova, angajați ai MoldATSA, protestează astăzi

Conform siteului protv.md, controlorii de trafic aerian din Moldiva și alți angajați ai MoldASTA, unitate responsabilă de dirijarea traficului aerian care survolează spațiul aerian al Moldovei, acuză conducerea societății de reținerea nejustificată a salariilor și a unor plăți care ar fi trebuit să acopere deplasările și recalificările personalului.

Protestul a avut loc și ieri în turnul de control, iar astăzi la ora 12:00 a avut loc în fața aeroportului din Chișinău, tot acolo astăzi se sărbătorește Ziua Aviației Civile.

„În anul 2015, din cauza managmentului defectuos și a delapidărilor comise de administrație, salariile controlorilor au fost reduse cu 40%. În plus, chiar dacă rata inflației a crescut cu peste 25%, salariile nu au fost indexate, iar la plata salariilor se atestă întârzieri de 3 luni”, se arată în mesajul controlorilor, care spun că aceasta s-a întâmplat în condițiile în care traficul de terminal (decolări și aterizări pe aeroportul din Chișinău) s-a majorat cu 13%, conform siteului moldstreet.com.

Citește și  AtlasGlobal va lega Istanbulul de Chișinău începând cu luna septembrie

Pe lângă acuzațiile care vizează reținerea nejustificată a salariilor și a altor cheltuieli, protestatarii afirmă că actuala conducere a MoldASTA de chelutieli nejustificate și că aceștia beneficiază în continuare de salarii de peste 42000 lei moldovenești, în timp ce venitul controlorilor de trafic aerian a scăzut, media fiind de numai aproximativ 10000 lei moldovenești.

De asemenea, conform unei cititoare a siteului nostru, angajată a MoldASTA, aceștia mai solicită de asemenea reglementarea prin lege a statului profesiei lor.

Printr-o postare pe pagina de facebook a Asociației Controlorilor de Trafic Aerian din Republica Moldova, aceștia anunță că traficul aerian nu va fi afectat de acest protest, fiind unul pașnic, iar controlorii de trafic aerian sunt prezenți la locul de muncă.

În data de 21 septembrie, aceeași angajați nemulțumiți au protestat pentru același motiv.

Citește și  RECORD: Ryanair a devenit prima companie aeriană din lume care a transportat 11 milioane de pasageri într-o singură lună

Foto: Facebook Asociatia Controlorilor de Trafic Aerian din Republica Moldova

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Gabriel Bobon

Fondator al siteului BoardingPass.ro; Pasionat de internet, călătorii, aviația comercială, fotografie, fan Apple. A zburat cu cele mai mari avioane comerciale, Airbus A380 (Lufthansa), Boeing 747-8I (Lufthansa), Boeing 777 (Air France și Emirates), Boeing 787 (LATAM, Air France și LOT), Boeing 767 (Delta) și Airbus A350-900 (Finnair). Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

732 postări
51 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *