Exclusiv Costin Iordache a fost numit director general la TAROM

Foto: RG Aviation Photography

Actualul director financiar al companiei aeriene de stat a fost numit în funcția de director general la TAROM.

Costin Iordache a fost numit în funcția de director general la compania aeriană TAROM din data de 4 ianuarie 2023.

Înainte de a fi numit în cea mai înaltă funcție din TAROM, Costin Iordache a condus departamentul financiar al aceleiași companii.

Anterior venirii sale în compania de stat, acesta a ocupat funcții de conducere, printre altele, în cadrul companiilor Telekom, Salt Mobile și Dante International (eMAG).

Potrivit CV-ului său, Iordache a studiat la ASE, a făcut un BMA la Sheffield University Management School și a urmat un program de leadership la European School of Management and Technology (ESMT) Berlin.

Costin Iordache îl înlocuiește în funcție pe Mihăiță Ursu, personaj care a ocupat această funcție de la începutul lunii ianuarie 2022, detalii aici.

Schimbarea vine după ce Ministerul Transporturilor a decis în în după-amiaza zilei de 4 ianuarie 2023 să nu prelungească mandatul interimar al lui Mihăiță Ursu, potrivit companiei aeriene.

Cu toate acestea, tot în 4 ianuarie 2023, mandatul lui Mihăiță Ursu din Consiliul de Administrație al TAROM a fost prelungit până în 20 martie 2023.

De asemenea, Mihăiță Ursu a mai ocupat funcția de director general la TAROM în perioada iunie 2020 – iulie 2021. Atunci preluase funcția de la George Barbu, detalii aici.

Deloc surprinzător, mandatul noului director general este tot interimar, compania aeriană de stat fiind condusă astfel de câțiva ani de zile.

Costin Iordache este al cincilea director general al TAROM în ultimii trei ani. Anterior, compania de stat a fost condusă de George Barbu (2019-2020), Mihăiță Ursu (2020-2021), Cătălin Prunariu (2021-2022) și Mihăiță Ursu (2022-2023).

Remunerația brută a directorului general este de 37.000 lei/lună, cu respectarea art. 38, alin. 1 din OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, cu completările și modificările ulterioare.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
17
distribuiri
un comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Retrospectiva aviației din România în 2022

Articolul următor

TAROM a introdus catering contra-cost pe zborurile sale (foto meniu)

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
17
Share