Cum a fost la ziua porților deschise de la aeroportul Henri Coandă (foto)

Compania Națională Aeroporturi București a organizat în 15 iulie un concurs fulger pe pagina oficială de Facebook în urma căruia au fost alese 20 de persoane pentru a vizita zone operaționale ale Aeroportului Internațional Henri Coandă București.

Acest eveniment a avut loc, ce-i drept puțin în avans, cu ocazia Zilei Aviației Române pe care o sărbătorim sâmbătă, 20 iulie iar inițiativa aeroportului merită lăudată.

Advertisements

În cadrul vizitei norocoșii care au fost selectați au vizitat zona de plecări internaționale, control pașapoarte și trei din cele patru loungeuri din aeroport (loungeurile TAROM și Mastercard dar și cel VIP).

După vizita din terminal am ieșit pe platforma aeroportului unde am văzut locurile de parcare a aeronavelor de pe platformele 1 și 2 și ulterior am urcat în turnului de control trafic sol. Acesta nu este turnul în care se află controlorii de trafic aerian ai Romatsa, cu unul al CNAB.

Spre deosebire de activitatea din turnul Romatsa care dirijează traficul până la aterizare, în turnul de control trafic sol dispecerii alocă în principal locurile de parcare a aeronavelor care aterizează la București. În cazul zborurilor charter sau private, tot ei sunt cei care încasează taxele de aeroport de la echipajele avioanelor.

După vizita din turn în care dispecerii au vorbit în detaliu preț de zeci de minute despre activitatea lor și vizitatorii au urmărit mișcările de pe platformă am încheiat turul de aproximativ patru ore cu o vizită la salonul oficial.

Aici vizitatorii au avut ocazia să vadă salonul oficial unde sunt întâmpinați oficialii și vedetele care ne vizitează. Uneori aici mai sunt organizate și conferințe de presă.

Ne-a plăcut? Cu siguranță, a fost interesant să aflăm informații despre aeroport. De exemplu reprezentanții companiei au declarat că cele două zone de control pașapoarte ale aeroportului vor fi unificate în aproximativ 2-3 săptămâni iar astfel vom avea o singură zonă de control însă mai mare.

De asemenea, aceștia au declarat că astfel de vizite vom mai avea loc ocazional. Ele vor fi anunțate, precum și de această dată, pe pagina de Facebook a companiei.

Mulțumim echipei CNAB pentru organizare și sincere felicitări pentru inițiativă. 🙂

Advertisements
Total
1
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share