easyJet revine asupra deciziei de suspendare a zborurilor Milano Malpensa – Roma după ce Alitalia se retrage de pe această rută

UPDATE: Zborurile între cele două orașe italiene vor fi operate în continuare de Alitalia, însă compania aeriană zboară de pe aeroportul Linate, la numai 7km față de centrul orașului Milano. Frecvențele zborurilor sunt de peste 20 pe zi.

Operatorul low-cost britanic easyJet a anunțat la începutul acestei săptămâni că au revenit asupra planurilor de a abandona zborurile dintre Milano Malpensa și Roma.

Advertisements

În urmă cu câteva luni, oficiali ai easyJet au declarat că zborurile care leagă cele mai mari două orașe din Italia vor fi suspendate începând cu finalul primului trimestru al acestui an, însă în urma deciziei operatorului național, Alitalia, de a se retrage de pe această rută, easyJet a confirmat că vor opera în continuare zborurile de la Milano către Roma și în vara acestui an.

Alitalia trece printr-o restructurare masivă, a anulat mai multe zboruri interne și internaționale, inclusiv pe cele către București, iar din 31 Ianuarie renunță și la cele către Milano.

În actualul context al pieței, vrem să menținem zborurile dintre Milano Malpensa și Roma Fiumicino deoarece oferă o soluție ideală pasagerilor care călătoresc zilnic între cele două orașe,” a declarat Frances Ouseley, directorul easyJet Italia.

Mutarea pe care a făcut-o Alitalia în privința acestei rute este puțin surprinzătoare deoarece din Mai 2017, operatorul italian va zbura cu Airbusuri A320-200 între Atena, capitala Greciei, și Tel-Aviv. Acest lucru este posibil datorită înțelegerii Open Skies dintre Uniunea Europeană și Israel.
Alitalia va opera zboruri zilnice pe această rută și va avea concurență directă cu trei operatori legacy: Aegean Airlines care oferă 1419 locuri săptămânal, El Al Israerl Airlines cu 960 de locuri și Israir cu 522 scaune pe săptămână.

Advertisements
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share