Emirates: Ruta Dubai – Glasgow ar putea fi operată cu o aeronavă Airbus A380

Conducerea companiei Emirates a început din nou să aducă în discuție posibilitatea de a opera ruta Glasgow – Dubai și retur cu o aeronavă Airbus A380.

Vicepreședintele Emirates din Marea Britanie, Laurie Berryman, a declarat: „Mai degrabă este o chestiune de timp și nu o simplă teorie. Operarea acestei rute cu un A380 este cu siguranță în planul nostru, însă nu ne-am hotărât asupra datei de începere a serviciului”.

Advertisements

Emirates a operat un A380 către Glasgow o singură dată, însă a rămas doar la stadiul de zbor demonstrativ.

Așadar, pista principală a aeroportului poate face față unui avion de calibrul unui Airbus A380. Însă fără îmbunătățiri pe aeroportul Glasgow s-ar putea isca probleme în dreptul pistelor de rulaj la sol sau la punțile de îmbarcare pentru pasageri.

Potrivit Emirates, până în prezent au fost înregistrați 410.000 de pasageri (în anul încheiat în martie, 2016) ce au călătorit din Glasgow de două ori pe zi, ceea ce reprezintă o creștere de 326% pentru compania aeriană cu sediul în Dubai, de la primul zbor către orașul scoțian în 2004.

Citește și  Galerie foto: în vizită la aeroportul din Brașov

O altă soluție pentru extinderea  Emirates ar fi operarea unui al treilea zbor zilnic cu o aeronavă Boeing 777-300ER.

Interesant este faptul că la ora actuală niciunul dintre transportatorii din Golf nu operează servicii comerciale cu aeronave A380 în Scoția.

Emirates s-a orientat perfect către destinația Glasgow, pentru că omologii săi din Golf au decis să-și concentreze operațiunile către Edinburgh, astfel, compania aeriană cu sediul în Dubai va deține monopolul asupra acestei piețe.

La ora actuală, nicio companie aeriană din Asia nu operează zboruri regulate către Glasgow.

Advertisements
Total
0
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share