Ursul Panda gigant preferă Business Class

O imagine virală care arată un pui de panda pretins a fi viu ce stă lângă un om într-un avion China Airlines a fost pusă în scenă, probabil, în scopuri de publicitate în urmă cu câțiva ani.

Haideți să descoperim dacă ursul Panda din imagine este sau nu real!

Advertisements

Fotografia de mai sus în care se vede un pui de panda gigant mestecând cu seninătate frunze de bambus în cabina pasagerilor unui avion comercial a împânzit Internetul încă din anul 2006. Cea mai veche postare am găsit-o pe un site de umor numit Guzer.com. Această poză era însoțită de următorul text: „Presupun că această imagine este un fals dar nu se știe niciodată. Aici poate poate fi vorba de un urs Panda dresat sau ceva de genul. :)”

Deși povestea puiului de Panda Squee Squee care călătorește către SUA în cabina Business Class a unei presupuse aeronave China Airlines este încântătoare, este bine să nu fie luată în serios.

În primul rând, rasa de Panda gigant este o specie pe cale de dispariție. La ora actuală trăiesc în captivitate aproximativ 420 de exemplare monitorizate cu cea mai mare atenție. Noi nu am găsit nicio înregistrare a nașterii, decesului sau a existenței unui urs Panda numit Squee Squee în China, Statele Unite ale Americii, sau oriunde altundeva.

Pe de altă parte, chiar și atunci când aceste exemplare se înmulțesc în captivitate, acești urși Panda nu pot fi dresați și nici domesticiți. Unele companii aeriene permit pasagerilor să aibă alături de ei în cabina de pasageri animalele de companie, dar un urs Panda gigant nu pare să se potrivească în această situație.

Mai mult decât atât, semnul ieșirii de urgență din apropierea ursului Panda pare să fie scris în japoneză și nu în chineză. Este puțin probabil ca acest avion să fi fost din flota China Airlines.

În cele din urmă, la o examinare atentă, ursul Panda din fotografie se dovedește a nu fi real. Urșii Panda gigant au nasul în formă de triunghi și nu rotundă, cum reiese din imagine.

Cea mai plauzibilă explicație este aceea că ursul Panda din acest avion este o păpușă, iar fotografia a fost pusă în scenă – de către cine, nu știm – ca un artificiu din domeniul relațiilor publice sau al publicității.

Advertisements
Total
0
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share