Ethiopian Airlines a devenit prima companie din Africa ce operează Airbus A350 XWB

Ethiopian Airlines a devenit primul operator din Africa ce va opera zboruri comerciale cu modelul Airbus A350 XWB. Operatorul african a intrat în posesia primului Airbus A350-900 în 29 iunie 2016.

Aeronava, concesionată de la compania de leasing aerian AerCap, este primul dintre cele 15 Aibus-uri A350 XWB comandate de Ethiopian Airlines, urmând ca alte 12 aeronave să fie livrate direct de către constructorul Airbus și alte două de către AerCap. Prin această achiziție operatorul african are în plan să-și extindă rețeaua prin zboruri ce să unească Addis Abeba cu Asia și America.

Advertisements

A350-900 este partajat pe două clase cu un total de 343 locuri, cuprinzând 30 la Business Class și 313 în Economy Class. Spațiul generos, aspectul silențios, iluminatul din interior și starea de spirit a echipajului, contribuie la niveluri superioare de confort și bunăstare, stabilind noi standarde în ceea ce privește experiența de zbor pentru toți pasagerii.

Constructorul Airbus caracterizează seria A350 ca având cel mai recent design aerodinamic, fuselaj și aripi din fibră de carbon, iar motoarele Rolls-Royce Trent XWB oferă un consum redus de combustibil, toate acestea reducând consumul de combustibil și al emisiilor poluante cu până la 25% precum și reducerea semnificativă a costurilor de întreținere.

Până în prezent, constructorul Airbus a înregistrat un total de 802 de comenzi garantate pentru A350 XWB de la 42 de clienți din întreaga lume, deja fiind unul dintre cele mai de succes „widebody” din istorie.

Totodată, Ethiopian Airlines a reușit pe lângă această achiziție și o performanță de pus în ramă: intrarea în Cartea Recordurilor, prin faptul că 350 de angajați ai transportatorului african au creat cea mai mare imagine a modelului A350 prin alăturarea trupurilor.

Advertisements
Total
0
distribuiri
un comentariu
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share