Europenii pot călători prin zona Schengen spre SUA din noiembrie 2021

Foto: Ganesh Panneer

Autoritățile americane au anunțat oficial că europenii vaccinați vor putea zbura prin zona Schengen spre SUA începând cu data de 8 noiembrie 2021.

De la mijlocul lunii martie 2020, persoanele care nu sunt cetățeni americani sau nu au permis de ședere în SUA nu pot intra în Statele Unite ale Americii dacă au vizitat sau tranzitat în ultimele 14 zile, printre altele, țările din zona Schengen.

Advertisements

Din cauza faptului că țara noastră nu este în zona Schengen, românii nu au fost neapărat afectați de această restricție deoarece dacă nu au vizitat în ultimele 14 zile țări din zona Schengen au putut zbura spre SUA prin Serbia, Turcia, Emiratele Arabe, Rusia și Qatar.

Însă, odată cu ridicarea acestei restricții, românii vor avea mai multe opțiuni și o flexibilitate mai mare în alegerea zborurilor spre SUA deoarece vor avea posibilitatea să zboare spre această țară cu escală prin marile huburi europene.

Cu toate acestea, cetățenii europeni care nu sunt vaccinați nu vor putea intra în SUA, însă cei eligibili vor fi scutiți de carantină la sosirea în State.

Mai mult decât atât, doar cetățenii vaccinați cu vaccinuri dezvoltate de AstraZeneca, Johnson & Johnson, Moderna, Pfizer/BioNTech, Sinopharm și Sinovac vor fi eligibili pentru a intra în SUA.

Pe lângă vaccin, va fi necesară și prezentarea unui test PCR Covid-19 negativ, efectuat cu maximum 3 zile înainte de zborul spre SUA.

Advertisements
Total
15
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
15
Share