Noua companie aeriană a statului italian va fi redenumită ITA Airways

Noua schemă de vopsire ITA Airways

Noua companie aeriană fondată de statul italian, cunoscută până acum ca ITA – Italia Trasporto Aereo, va fi redenumită ITA Airways și nu va folosi brandul Alitalia.

Mutarea vine la doar o zi după ce Alitalia a operat joi, 14 octombrie 2021, ultimul său zbor comercial după aproape 75 de ani de existență, așa cum am scris AICI.

Advertisements

Joi după-amiază administratorii companiei Alitalia au anunțat că brandul Alitalia și site-ul companiei au fost cumpărate de către ITA pentru 90 de milioane de euro.

Însă, contrar speculațiilor, oficialii noii companii aeriene au anunțat într-o conferință de presă că ITA va fi derenumită în ITA Airways, va avea o schemă de vopsire a avioanelor nouă și nu va folosi brandul Alitalia.

ITA a achiziționat brandul Alitalia pentru a se asigura că acesta nu ajunge în posesia competitorilor, au anunțat oficialii italieni la conferința de presă susținută vineri la Roma.

În primii trei ani de operațiuni, statul italian va investi aproape 1,4 miliarde de euro în noua companie aeriană.

Noul logo ITA Airways

Avioanele pe care ITA Airways le-a preluat de la Alitalia nu vor fi revopsite, însă schema de vopsire a ITA Airways va apărea odată cu livrarea primelor avioane din cele 52 de Airbusuri comandate, detalii AICI.

Noua companie aeriană nu va folosi nici programul de fidelitate al Alitalia. În schimb, ITA Airways anunță propriul program de fidelitate. Acesta se numește Volare și va avea patru niveluri: Smart, Plus, Premium și Executive.

ITA Airways a operat primul zbor comercial vineri, 15 octombrie 2021, pe ruta Milano Linate – Bari.

Noua schemă de vopsire ITA Airways
Advertisements
Total
26
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
26
Share