Firme din Turcia vor construi metroul spre aeroportul „Henri Coandă”

O asociere de firme din Turcia a fost desemnată câștigătoarea contractului pentru construcția unui sector al liniei de metrou spre aeroportul „Henri Coandă” (Otopeni) din București.

Contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii dintre viitoarele stații de metrou Tokyo și Aeroport Otopeni a fost atribuit unei asocieri de constructori și proiectanți din Turcia.

Valoarea totală a acestui contract este de 1,27 miliarde de lei (fără TVA), a afirmat marți Ministrul Transporturilor.

Finanțarea contractului este asigurată din fonduri de la bugetul de stat și fonduri externe rambursabile, iar lucrările sunt programate să dureze 48 luni de la data emiterii Ordinului de Începere.

Lotul 1.2 (Tokyo – Aeroport Otopeni) al Magistralei 6 va avea o lungime de 7,6 km și va cuprinde șase stații de metrou care vor fi denumite Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Brătianu, Aeroport Otopeni.

Click pe imagine pentru dimensiunea completă
După finalizare, acest lot va completa traseul Magistralei 6 de metrou și va asigura legătura între actuala stație de metrou 1 Mai și aeroportul „Henri Coandă” (Otopeni) din București.

Întreaga Magistrală 6 (M6) a metroului bucureștean va avea o lungime totală de 14,2 km și 12 stații de metrou, potrivit Ministrului Transporturilor.

Prima secțiune a Magistralei 6, până la stația Tokyo de lângă centrul comercial Băneasa Shopping City, va fi construită tot de o firmă din Turcia, Alsim Alarko.

Ministrul Transporturilor nu a făcut public nici un termen estimativ la care noua magistrală de metrou ar urma să fie finalizată și operațională.

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.





Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Opinie Wizz Air pleacă din Moldova, însă, probabil, nu doar din motive de securitate

Articolul următor

Fly Lili va opera zboruri charter din Cluj Napoca, Craiova și Oradea în 2023

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share