Foto: un Antonov AN-2 ucrainean cu țigări de contrabandă reținut în Moldova

Actualizare: Autoritățile din Republica Moldova declară că avionul a fost capturat la sol după ce acesta se întorsese din România.

În prezent autoritățile române încearcă să identifice traseul pe care avionul de tip AN-2 l-a făcut în România.

Advertisements

Poliția de Frontieră Republica Moldova: „La moment informăm că la ora 01.42 patrula Sectorului Poliției de Frontieră Cuhnești antrenată pe direcția Chetriș – Tabăra a observat un aparat de zbor de dimensiuni mici la înălțimea de aproximativ 100m care a traversat hotarul țării din Republica Moldova în România.

Ulterior, la ora 02:57 patrula poliției de frontieră a Sectorului Valea Rusului a remis informația precum că pe direcția Drujineni – Zaboloteni a fost observat un aparat de zbor de mici dimensiuni, care a traversat hotarul din România în Republica Moldova. Pe faptul dat a fost informat dispeceratul CCSA și reprezentanții autorităților române.
Investigațiile continuă.

____________
Un Antonov AN-2 care era încărcat cu țigări de contrabandă și încerca să efectueze un zbor ilegal pe ruta Ucraina – Moldova – România a fost reținut la sol de autoritățile din Moldova marți dimineață.

Poliția de Frontieră din Moldova a primit informații operative privind survolarea ilegală a spațiului aerian moldovenesc de către un avion de tip Antonov AN-2.

Autoritățile din Republica Moldova au acționat prompt în dimineața zilei de marți și au reușit să rețină la sol avionul suspect în proximitatea localității Hlinaia Mică, raionul Edineț, Moldova.

În urma acestei acțiuni au fost reținuți și trei cetățeni ucraineni. Un alt complice, tot cetățean ucrainean, a fost găsit într-un hotel din orașul Edineț.

Citește și  flyDubai va inaugura ruta Dubai - Cluj Napoca în noiembrie 2021

Din informațiile preliminare, avionul respectiv era utilizat pentru transportarea țigărilor de contrabandă. Acesta a decolat de pe teritoriul Ucrainei și avea ca destinație finală țara vecină România.

Potrivit imaginilor publicate de Poliția de Frontieră din Republica Moldova, pe terenul unde avionul a aterizat și de urma să decoleze a fost improvizat și un sistem de balizaj cu lumini.

De asemenea, înmatricularea avionului a fost ascunsă cu un strat de vopsea de culoare albă.

În luna august a acestui an un alt avion de tip Antonov AN-2 a intrat ilegal în spațiul aerian românesc, acesta nefiind detectat de radare, însă a fost interceptat de Forțele Aeriene Ucrainene cu un MiG-29 și l-au forțat să aterizeze pe un aerodrom din districtul Kosiv (Cosăuți), Ucraina.

Avioanele de tip Antonov AN-2 pot ateriza și decola fără probleme pe piste neasfaltate dacă condițiile meteo sunt favorabile. Capacitatea de transport a acestui tip de avion poate fi de până la două tone.

Încărcătura transportată de aceste avioane poate fi aruncată din avion spre sol chiar în timpul zborului deoarece ușa avionului poate fi deschisă fără probleme în timp ce acesta zboară.

Din 1947 și până în 2001 au fost construite peste 18 mii de avioane de acest tip.

Advertisements
Total
1
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share