FOTO Ghimbav a fost gazda ediției nr. 3 a conferinței Smart Airport Cities

Pe data de 11 mai 2023, a avut loc în Ghimbav (Brașov), la Angelis Ballroom, conferința europeană Smart Airport Cities, ediția a 3-a. Evenimentul a fost organizat de Primăria Ghimbav și Consiliul Local Ghimbav, în parteneriat cu Asociația Smart City Brașov și sprijinul Institutului Regiunilor Europene din Salzburg.

Conferința a reprezentat o oportunitate unică de a aduce împreună personalități cheie din domeniul aviatic, afaceri, turism și dezvoltare regională. Cu un număr impresionant de peste 220 de participanți, evenimentul a oferit un cadru propice pentru schimbul de idei și dialogul constructiv.

Printre partenerii cheie ai conferinței s-au numărat CJ Brașov, Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, Agenția Consulară Franceză din Brașov și Alianța Franceză din Brașov. Acești parteneri și-au adus aportul valoros pentru realizarea evenimentului și au susținut dezvoltarea proiectului Smart Airport Cities.

Conferința a fost structurată pe patru paneluri principale, abordând teme esențiale pentru dezvoltarea regiunii Brașov. Panelul 1 a analizat situația geopolitică actuală a regiunii Brașov, oferind o perspectivă asupra contextului global și regional.

Panelul 2 s-a concentrat pe viziunea mediului de afaceri din România în ceea ce privește dezvoltările din regiunea Brașov. Participanții au avut ocazia să discute despre oportunitățile și provocările în atragerea investițiilor și dezvoltarea durabilă a regiunii.

Dezvoltarea turistică regională prin centre de expoziții și aeroporturi a fost subiectul principal al Panelului 3. Participanții au explorat modalități inovatoare de creștere a turismului prin dezvoltarea infrastructurii adecvate și promovarea destinațiilor regionale.

Primarul Orașului Ghimbav, domnul Ionel Fliundra a subliniat la începutul conferinței importanța pentru regiune si țara proiectul de Centru de Conferințe si Congrese modern de la Ghimbav.

Centrul de Conferințe și Congrese modern la Ghimbav va fi un proiect geamăn pentru aeroport și astfel vor dezvolta împreună întreaga regiune, atât economic cât și turistic. Așa cum se poate vedea în toată lumea, aeroporturile internaționale sunt într-o strânsă colaborare cu centrele expoziționale iar acest lucru ni-l dorim și la Ghimbav. mai ales ca avem multe invesții din domenii foarte diferite, de la aerospațiale la automotive, la industria grea la HighTech și până la industria alimentației și la turism,” a declarat acesta.

Panelul 4 s-a concentrat pe dezvoltarea regională prin aeroporturi și companii aeriene. A fost abordată importanța conectivității aeriene în stimularea dezvoltării economice și a fluxurilor turistice, precum și strategiile necesare pentru creșterea numărului de destinații și companii aeriene disponibile în regiunea Brașov.

Un moment deosebit al conferinței a fost vizita la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, unde participanții au avut ocazia să vadă infrastructura modernă și să exploreze potențialul de dezvoltare al aeroportului și au fost întâmpinați de tinerii muzicieni din Fanfara de Tineret a Brașovului care au interpretat Imnul României, Imnul Europei și cel al Transilvaniei.

Aeroportul Brașov va fi un „game-changer” adevărat al întregii regiuni. Prin el se va dezvolta regiunea în primul rând economic prin atragerea a noi investitori din automotive, aerospațiale, IT și turism și va cataliza dezvoltarea celor deja prezenți,” a declarat organizatorul conferinței, președintele asociației Smart City Brașov, domnul Christian Macedonschi.

Firmele germane din Țara Bârsei au un necesar de peste 10.000 de zboruri pe an, în special în Bavaria și salut astfel anunțul făcut de Dan Air la conferința de a dubla cursele spre Nürnberg și München. Mă bucur să anunț și parteneriatul oficial între Oktoberfest Brașov și Dan Air astfel încât să aducem mulți fani ai vestitului festival bavarez la Brașov,” conclude acesta.

În datele de 10 și 11 iunie va avea loc evenimentul public de deschidere a Aeroportului International Brasov – Ghimbav, detalii aici.

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

FOTO Noua platformă de parcare a avioanelor de la aeroportul Otopeni e finalizată

Articolul următor

Icelandair a trimis primul 737 MAX la Aerostar Bacău pentru mentenanță

Articole similare

Abonează-te la BoardingPass Plus pentru:

  • ai acces la articolele și analizele publicate în exclusivitate pe site;
  • poți accesa un număr nelimitat de articole publicate pe site;
  • ai acces la profilurile complete ale companiilor aeriene din România;
  • ai acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru;
  • vei fi printre primii care află cele mai importante știri din industrie.
Abonează-te acum nou
Profilul complet al acestei companii aeriene va fi disponibil în curând.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share