Grevă de avertisment vineri, pe Aeroportul Otopeni

Angajaţii companiei Globe Ground România, care prestează servicii de handling aeronave la sol şi tractare aeronave, au anunţat că intră în grevă de avertisment, vineri, 22 ianuarie 2016, în intervalul orar 13:00 – 15:00, ceea ce ar putea duce şi la întârzierea unor zboruri. Aceştia au criticat nivelul slab de salarizare, programul de lucru, dar şi dimensionarea personalului şi normarea activităţii în raport cu volumul şi condiţiile de muncă.

Această grevă ar putea duce la perturbarea zborurilor de pe aeroportul Henri Coandă (Otopeni) din Bucureşti.

Advertisements

Alexandru Cristian Cioc,  preşedintele Sindicatul Liber de Handling Aeronautic, a spus că în ultimul an şi jumătate mai mult de 100 de persoane au plecat din cadrul companiei din cauza programului de lucru, iar volumul de muncă a rămas acelaşi, poate chiar mai crescut.

„S-a ajuns la grevă deoarece, după aproape patru luni de discuţii, nu am găsit un numitor comun împreună cu reprezentanţii conducerii. S-a ajuns aici în urma nemulţumirii oamenilor, cel mai important punct fiind dimensionarea personalului şi normarea muncii în raport cu volumul şi condiţiile de muncă. În ultimii doi ani, pe fondul nemulţumirilor, au plecat peste 100, poate chiar 150, de angajaţi”, a declarat Alexandru Cioc.

De asemenea, angajaţii firmei de handling reclamă faptul că nu li se asigură transportul spre şi dinspre locul de muncă, respectiv aeroportul Henri Coandă (Otopeni), şi nici decontarea acestuia, în condiţiile în care turele de lucru încep în cursul nopţii.

Pe parcursul celor două ore anunţate pentru grevă, respectiv 13:00 – 15:00, angajaţii companiei de handling vor înceta complet lucrul.

„Oamenii vor sta la locul de muncă, nimeni nu-şi va părăsi locul de muncă, dar pentru două ore încetează activitatea”, a arătat sindicalistul.

Compania Globe Ground a avut în anul 2015 o cifră de afaceri de 73,8 milioane de lei, în creştere cu circa 4% faţă de anul precedent, un profit net de 10 milioane de lei şi un număr mediu de 792 de angajaţi, potrivit datelor de pe mfinante.ro.

sursa: agerpres.ro

 

Advertisements
Total
0
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share