Se negociază deschiderea de noi rute din Baia Mare (BAY) către Madrid, Roma, Paris şi Londra

Directorul Aeroportului Internaţional Baia Mare (BAY), Dorin Buda, a declarat că după terminarea lucrărilor de modernizare a pistei, se intenţionează deschiderea unor noi rute aeriene spre Roma, Londra, Paris şi Madrid.

Directorul Aeroportului Internaţional Baia Mare (BAY) a precizat că modernizarea pistei era necesară aterizării şi decolării aeronavelor mediu curier, aceasta fiind prelungită cu aproximativ 400 de metri. Lucrările de modernizare ale aerogării vor fi efectuate în totalitate la jumătatea anului 2016, acestea fiind estimate la 11 milioane euro.

„Purtăm discuţii cu mai mulţi operatori aerieni care arată interes în deschiderea unor rute aeriene spre Baia Mare din Europa. Principalele destinaţii avute în atenţie care ar putea asigura o conexiune cu Baia Mare sunt Madrid, Roma, Paris şi Londra. Deschiderea noilor rute va fi posibilă după terminarea lucrărilor de reparaţie şi extindere a pistei”, a declarat Dorin Buda.

Pe toată durata modernizării pistei, aeroportul Baia Mare va fi închis. Pasagerii care intenţionează să zboare spre Bucureşti au fost redirecţionaţi spre aeroporturile din Cluj Napoca şi Satu Mare.

Compania TAROM opera până la suspendarea activităţii aeroportului două curse zilnice pe ruta Bucureşti – Baia Mare- Bucureşti. De asemenea, temporar au mai avut frecvenţe spre şi din Baia Mare companiile aeriene Austrian Airlines şi Blue Air.

sursa: agerpres.ro⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share