Grupul Air France-KLM a transportat 101 milioane de pasageri în 2018

Foto: Tokyo Sakura (Flickr)

Pentru prima dată în istoria sa, în 2018, grupul Air France-KLM a transportat peste 100 de milioane de pasageri. Traficul a crescut în 2018 față de 2017 pentru toate companiile aeriene din grup.

Numărul total de pasageri transportați de Air France, KLM, HOP! și Transavia a crescut cu 2,8% în 2018 față de anul precedent: grupul a transportat în total 101,4 milioane de pasageri în 2018, față de 98,7 milioane în 2017.

Air France și HOP! au transportat 51,4 milioane de pasageri în 2018, o creștere de 0,4% față de 2017. Creșterea se referă în principal la zborurile pe distanțe lungi (+1,5%), în timp ce traficul pe zborurile scurte și medii a rămas stabil (-0,1%).

KLM a transportat 34,2 milioane de pasageri în 2018, în creștere cu 4,5% față de anul precedent. Această creștere semnificativă se datorează atât zborurilor pe distanțe scurte, cât și celor medii, care au crescut cu 4,8%. Traficul de pasageri pe zborurile lung-curier a avut o creștere de 3,9% în 2018.

Transavia a înregistrat cea mai mare creștere din grup în ceea ce privește numărul de pasageri transportați. În 2018 creșterea traficului a fost de 7,1% în comparație cu 2017. Compania aeriană low-cost a grupului a transportat 15,8 milioane de pasageri în 2018, cu peste un milion mai mult decât în ​​anul precedent.

Pasagerii transportați de JOON, subsidiara pe care grupul francez a decis să o integreze în Air France după numai 13 luni de operațiuni, sunt incluși în totalul raportat de companiile Air France și HOP!.

Principalul concurent al grupului AF-KL este grupul german Lufthansa. Aceștia au anunțat o trafic record de peste 140 de milioane de pasageri trnsportați în 2018. În acest articol dedicat puteți citi mai multe informații despre cifrele grupului Lufthansa.

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.





Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Modelul A220 de la Airbus a primit certificarea ETOPS-180

Articolul următor

Rută nouă: LOT va zbura din 17 septembrie pe ruta Varșovia – Delhi

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share