Modelul A220 de la Airbus a primit certificarea ETOPS-180

Cea mai nouă familie de aeronave comerciale intrată în portofoliul Airbus, modelul A220, a primit aprobarea de la autoritatea canadiană a aviației civile, Transport Canada, pentru 180 de minute de operațiuni extinse (ETOPS).

Această certificare le va permite clienților modelului A220 să opereze noi rute non-stop peste întinderi mari de apă, precum Oceanele Atlantic sau Pacific.
 
Această certificare ETOPS se adaugă la numeroasele capacități de performanță pe care le oferă deja familia A220“, a declarat Florent Massou, șeful programului A220 al companiei Airbus în cadrul unei conferințe de presă susținută la fabrica din Mirabel, Canada.

Advertisements

Fiind singura aeronavă în producție din clasa sa capabilă să efectueze atât operațiuni de apropiere abruptă cât și zboruri lungi, modelul A220 le oferă cu siguranță noi oportunități companiilor aeriene de a opera rute mai complexe“, a adăugat Rob Dewar, șef de inginerie și asistență pentru clienți, programul A220.

A220 este primul avion comercial care obține certificărea ETOPS de la Transport Canada. Această caracteristică este disponibilă ca opțiune pentru operatorii aeronavelor de tip A220-100 și A220-300 și le permite acestora să zboare până la 180 de minute de la cel mai apropiat aeroport de deviere.

Citește și  DHL a livrat un miliard de doze de vaccin anti-Covid 19 în peste 160 de țări

Airbusurile A220 sunt propulsate de două motoare PW1500G de la Pratt & Whitney și are o autonomie de până la 3.200 mile nautice (5.920 km).

Până în prezent compania producătoare a primit comenzi care totalizează un număr de 537 de aeronave. În Europa Swiss și airBaltic dețin aceste tipuri de avioane, aceștia fiind de altfel și clienții de lansare. airBaltic a fost primul operator din lume care a efectuat zboruri comerciale cu modelul A220-300 iar elvețienii de la Swiss au fost clienții de lansare al modelului A220-100. Delta și Korean Air sunt alți operatori de A220.

În cazul în care nu ai zburat cu un A220 dar vrei să vezi cum e citește recenzia mea iar mai jos puteți vedea câteva fotografii de la linia finală de asamblare a fabricii Airbus/Bombardier din Mirabel, Canada.

Advertisements
Total
2
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
2
Share