Grupul Air France-KLM vrea să achiziționeze 49% din Malaysia Airlines

Foto: Mark Piacentini

Grupul Air France-KLM este interesat să achiziționeze 49% din acțiunile companiei Malaysia Airlines în timp ce Japan Airlines își dorește 25% din compania malaeziană.

Reuters transmite că aceste oferte au fost transmise de cele două companii fondului suveran Khazanah Nasional Bhd din Malaezia după ce în urmă cu câteva luni acesta alături de guvernul de la Kuala Lumpur au reluat proiectul de privatizare sau găsire a unui partener strategic pentru compania Malaysia Airlines.

👋🏻 BoardingPass.ro e pe LinkedIn, ne poți urmări și acolo.

Pe lângă interesul acordat de grupul Air France-KLM și Japan Airlines, companiile malaeziene AirAsia Group și Malindo Air au depus de asemenea oferte pentru a achiziționa acțiuni ale Malaysia Airlines.

Guvernul malaezian a primit cinci propuneri de achiziție a companiei aeriene, a declarat luni prim-ministrul malaezian, Mahathir Mohamad. Cu toate acestea, oficialul a refuzat să numească părțile interesate de compania Malaysia Airlines.

În anul 2014 fondul suveran Khazanah Nasional Bhd deținea deja 70% din compania aeriană însă la câteva săptămâni după cele două tragedii ale Malaysia Airlines, dispariția misterioasă a zborului MH370 Kuala Lumpur – Beijing și doborârea zborului MH17 Amsterdam – Kuala Lumpur în Ucraina, a achiziționat și restul de 30% din acțiunile companiei.Total
1
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share