Urmărește-ne

SUA au relocat drone MQ-9 Reaper la baza aeriană din Câmpia Turzii

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. SUA au relocat drone MQ-9 Reaper la baza aeriană din Câmpia Turzii

Știri

SUA au relocat drone MQ-9 Reaper la baza aeriană din Câmpia Turzii

Forțele Aeriane ale Statelor Unite au relocat la baza aeriană 71 de la Câmpia Turzii dronele MQ-9 Reaper care au fost staționate la baza aeriană Miroslawiec din Polonia.

Potrivit unui comunicat de presă, relocarea dronelor la Câmpia Turzii este una temporară iar acestea vor efectua exerciții în regiune, cu bază la Câmpia Turzii, până la începutul primăverii.

👋🏻 BoardingPass.ro e pe LinkedIn, ne poți urmări și acolo.

Misiunea acestora, care începe la finalul lunii ianuarie 2020, „a fost complet coordonată cu guvernul român. Este concepută pentru a promova stabilitatea și securitatea în regiune și pentru a consolida relațiile cu aliații NATO și alți parteneri europeni”, informeză Forțele Aeriene ale Statelor Unite.

Dronele MQ-9 USAF se află astfel pentru a doua oară la baza aeriană din Câmpia Turzii. Acestea au mai fost relocate temporar în țara noastră în perioada iulie – august 2019, perioadă în care pista bazei aeriene Miroslawiec din nord-vestul Poloniei a fost în reparații.

Aparatele sunt controlate de la distanță, au o greutate de 2.2 tone fiecare, autonomie de 1.850 de kilometri și pot zbura la o altitudine maximă de 15.240 de metri.

Forțele Aeriene ale Statelor Unite dețin peste 190 de drone MQ-9 Reaper, ele fiind alocate inclusiv bazelor aeriene USAF din afara SUA.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus