SUA au relocat drone MQ-9 Reaper la baza aeriană din Câmpia Turzii

Forțele Aeriane ale Statelor Unite au relocat la baza aeriană 71 de la Câmpia Turzii dronele MQ-9 Reaper care au fost staționate la baza aeriană Miroslawiec din Polonia.

Potrivit unui comunicat de presă, relocarea dronelor la Câmpia Turzii este una temporară iar acestea vor efectua exerciții în regiune, cu bază la Câmpia Turzii, până la începutul primăverii.

👋🏻 BoardingPass.ro e pe LinkedIn, ne poți urmări și acolo.

Misiunea acestora, care începe la finalul lunii ianuarie 2020, „a fost complet coordonată cu guvernul român. Este concepută pentru a promova stabilitatea și securitatea în regiune și pentru a consolida relațiile cu aliații NATO și alți parteneri europeni”, informeză Forțele Aeriene ale Statelor Unite.

Dronele MQ-9 USAF se află astfel pentru a doua oară la baza aeriană din Câmpia Turzii. Acestea au mai fost relocate temporar în țara noastră în perioada iulie – august 2019, perioadă în care pista bazei aeriene Miroslawiec din nord-vestul Poloniei a fost în reparații.

Aparatele sunt controlate de la distanță, au o greutate de 2.2 tone fiecare, autonomie de 1.850 de kilometri și pot zbura la o altitudine maximă de 15.240 de metri.

Forțele Aeriene ale Statelor Unite dețin peste 190 de drone MQ-9 Reaper, ele fiind alocate inclusiv bazelor aeriene USAF din afara SUA.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
10
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
10
Share