Urmărește-ne

Producția avioanelor 737 MAX ar putea fi suspendată până la finalul anului

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Producția avioanelor 737 MAX ar putea fi suspendată până la finalul anului
Foto: Reuters

Știri

Producția avioanelor 737 MAX ar putea fi suspendată până la finalul anului

Boeing a suspendat luni, 20 ianuarie, temporar producția avioanelor 737 MAX ca urmare a întârzierilor apărute în procesul de recertificare a modelului.

Producătorul american de avioane nu a oferit o estimare însă potrivit analiștilor consultați de Forbes aceasta ar putea să continue până în septembrie sau, în cel mai rău caz, până la finalul anului.

👋🏻 BoardingPass.ro e pe LinkedIn, ne poți urmări și acolo.

Boeing a anunțat marți că se așteaptă ca modelul 737 MAX să fie recertificat de autorități abia la jumătatea anului, cu câteva luni mai târziu decât se estima inițial.

Dacă angajații companiei au fost relocați pe alte linii de asamblare, personalul companiilor care produce componente de avion pentru Boeing au de suferit.

Spirit AeroSystems, compania care produce fuzelajele avioanelor Boeing 737 MAX, a anunțat în urmă cu câteva zile că ar urma să concedieze până la 3000 de angajați.

Alți furnizori mai mici ai companiei și însuși Boeing ar putea avea grave probleme financiare. Producătorul american a împrumutat în ultimele zile peste 6 miliarde de dolari.

În prezent Boeing are asamblate și nelivrate peste 400 de Boeinguri 737 MAX. Acestea au fost produse fără întrerupere chiar dacă avioanele din această familie au fost reținute la sol în întreaga lume încă din martie 2019.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus