Urmărește-ne

Guillaume Faury este noul CEO al grupului Airbus; îl înlocuiește pe Tom Enders

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Guillaume Faury este noul CEO al grupului Airbus; îl înlocuiește pe Tom Enders

Știri

Guillaume Faury este noul CEO al grupului Airbus; îl înlocuiește pe Tom Enders

Acționarii companiei Airbus SE au votat toate rezoluțiile discutate cu ocazia Adunării Generale Anuale 2019, inclusiv numirea lui Guillaume Faury ca membru executiv al Consiliului Director, pentru o perioadă de 3 ani.

La ședința Consiliului Director care a avut loc imediat după întrunirea anuală, Guillaume Faury a fost numit oficial CEO al grupului Airbus, înlocuindu-l pe Tom Enders, al cărui mandat a expirat la finalul întrunirii. Airbus a anunțat în octombrie 2018 decizia Consiliului Director de a-l selecta pe Faury, care anterior a deținut funcția de Președinte al Airbus Commercial Aircraft, drept noul CEO al grupului.

„Îmi face plăcere să îi urez bun-venit lui Guillaume Faury în Consiliu și am încredere că în mandatul său de CEO va conduce cu succes Airbus spre următorul deceniu”, a spus Denis Ranque, președintele Consiliului Director al Airbus. „Guillaume are experiența și talentul necesare pentru a genera progresul Airbus. De asemenea, doresc să îi mulțumesc lui Tom Enders pentru tot ceea ce a realizat în mandatul său de CEO, inclusiv pentru valoarea creată pentru acționarii noștri și pentru dezvoltarea companiei, în beneficiul angajaților și al lanțului de aprovizionare.”

Guillaume Faury a spus: „Este un adevărat privilegiu să preiau mandatul de CEO și să conduc această companie remarcabilă în noul deceniu 2020. Aș vrea să mulțumesc Consiliului și acționarilor pentru încrederea manifestată. Aștept cu nerăbdare să lucrez cu echipele noastre pentru a construi Airbusul viitorului, care să deservească mai bine clienții, să mărim competitivitatea și să creștem în mod sustenabil.”

Acționarii au aprobat, de asemenea, realegerea membrilor non executivi Catherine Guillouard, Claudia Nemat și Carlos Tavares pentru o perioada de 3 ani. Hermann-Josef Lamberti, care este de 12 ani membri al Consiliului Director și deține, de 11 ani, funcția de președinte al Comisiei de Audit, a informat Consiliul Director că nu dorește să își prelungească mandatul când va avea loc reuniunea Consiliului Director din 2020.

Astfel, s-a hotărât înlocuirea sa cu Catherine Guillouard ca Președinte a Comisiei de Audit, iar Jean-Pierre Clamadieu se va alătura Comisiei de Etică și Compliance, cu efect imediat.

Citește și  SAS - Scandinavian Airlines a prezentat noul său livery (video)

La recomandarea Comisiei de Remunerație, Numiri și Guvernanță (CRNG), Consiliul l-a ales pe René Obermann, care îi va succede lui Denis Ranque ca Președinte al Consiliului Director Airbus la finalul mandatului acestuia, care va expira aproape de data întâlnirii Consiliului din 2020.

Succesiunea a fost atent pregătită cu susținerea unui expert în recrutare independent, Consiliul luând în considerare toți potențialii candidați, atât pe cei din companie, cât și pe cei externi. Consiliul, susținut de CRNG, asigură – și va continua să asigure – o tranziție lină la nivelul Consiliului și Managementului.

Succesorul lui Denis Ranque va fi numit oficial Președinte la întâlnirea Directorilor, programată după întâlnirea Consiliului Director din 2020. Airbus a anunțat că Denis Ranque a dorit să iasă din Consiliu la terminarea mandatului său din 2020, când se vor împlini 7 ani în calitate de Președinte.

„După o analiză temeinică, Consiliul a ales un succesor capabil să preia mandatul de Președinte de anul viitor, când eu mă voi retrage”, a spus Denis Ranque. „Fiind membru al Consiliului, René Obermann cunoaște deja Airbus foarte bine și, în plus, are competențele și modul de gândire necesare datorită experienței sale ca antreprenor și manager. Expertiza lui René se va dovedi inestimabilă având în vedere focusul Airbus pe tehnologie și numirea sa menține diversitatea internațională la nivelul Consiliului.”

René Obermann a fost membru neexecutiv al Consiliului Director al Airbus din aprilie 2018. El este Director General al Warburg Pincus din 2015 și membru al Consiliului Telenor ASA și Allianz Deutschalnd AG. Între 2006 – 2013, René Obermann a fost CEO Deutsche Telekom AG.

Propunerea privind valoarea dividendului brut de 1,65 euro/ acțiune aferentă anului 2018 a fost aprobată de Adunarea Generală Anuală și va fi acordată pe 17 aprilie. Aceasta reprezintă o creștere de 10% față de anul 2017.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation

Fondator al siteului BoardingPass.ro. Pasionat de internet, marketing, călătorii, aviația comercială. A zburat cu peste 50 de companii aeriene din întreaga lume, cu majoritatea modelelor de avioane aflate în serviciul comercial și a vizitat peste 100 de aeroporturi de pe șase continente. Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Știrile BoardingPass pe WhatsApp

Abonează-te la newsletterul nostru, acum îți putem trimite direct pe WhatsApp cele mai importante știri.

Click pentru abonare »

Știrile BoardingPass pe WhatsApp

Promitem că nu o să facem spam iar numărul tău de telefon nu va fi adăugat în nicio bază de date, vizibil altor abonați sau distribuit cu alte entități și parteneri.
Pentru dezabonare vă rugăm să ne trimiteți pe WhatsApp mesajul Clear to land!

Știrile BoardingPass pe WhatsApp

Acum te rugăm să adaugi numărul +40799889910 în lista ta de contacte cu numele BoardingPass.ro.

Pentru a finaliza abonarea este necesar să trimiți către noi, BoardingPass.ro, pe WhatsApp mesajul Clear for take-off!

Click pentru a trimite mesajul

Îți place BoardingPass?

Suține siteul cumpărând de pe FashionDays folosind acest link.
De asemenea, mai recomand și eMag.ro.
Ai avut un zbor anulat sau întârziat? SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO! AirHelp get compensation

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus