Urmărește-ne

Guvernul maghiar a achiziționat un Airbus A330F; va fi operat de Wizz Air

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Guvernul maghiar a achiziționat un Airbus A330F; va fi operat de Wizz Air
Foto: Richard Mircea George

Știri

Guvernul maghiar a achiziționat un Airbus A330F; va fi operat de Wizz Air

Guvernul de la Budapesta a achiziționat un Airbus A330-200 dedicat transportului de marfă de la Qatar Cargo, subsidiară a Qatar Airways.

Ministrul Afacerilor Externe a confirmat vineri informația pentru publicația maghiară Origo.

Potrivit acestuia, decizia de a achiziționa un astfel de avion a fost luată după ce în timpul pandemiei Ungaria a avut dificultăți în găsirea rapidă a unor avioane disponibile pentru transportul echipamentelor medicale.

Mai mult decât atât, țara vecină a optat pentru un avion în versiune civilă și nu unul militar datorită capacității mai mare de transport, autonomiei de zbor mai generoasă dar și a faptului că acesta va putea fi folosit în scopuri comerciale.

Airbusul A330F achiziționat de Ungaria urmează să fie livrat în perioada următoare și va fi operat de compania low-cost Wizz Air, potrivit zvonurilor apărute pe forumurile de specialitate din țara vecină.

Avionul achiziționat a fost asamblat în a doua jumătate a anului 2014, este propulsat de două motoare Rolls Royce Trent 772B-60 și este înmatriculat A7-AFF. Odată livrat Ungariei, acesta va avea înmatricularea HA-LHU.

În prezent flota guvernului maghiar mai numără printre altele încă două avioane Airbus A319 în configurație VIP și de evacuare medicală.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus