Urmărește-ne

Hackerii au accesat sistemele diviziei Airbus Commercial Aircraft

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Hackerii au accesat sistemele diviziei Airbus Commercial Aircraft

Știri

Hackerii au accesat sistemele diviziei Airbus Commercial Aircraft

Compania Airbus a anunțat că a detectat un atac cibernetic asupra sistemelor informatice ale diviziei “Commercial Aircraft” care au dus la accesarea neautorizată a unor date.

Producătorul de aeronave precizează că nu există niciun impact asupra operațiunilor comerciale ale companiei însă nu menționează când a avut loc acest atac cibernetic.

Incidentul este investigat de experții companiei Airbus. Aceștia au întreprins acțiuni imediate și adecvate pentru a consolida măsurile de securitate existente și a atenua impactul potențial al acestora, precum și pentru a determina originea sa.

Airbus afirmă că au fost accesate date cu caracter personal însă acestea sunt, în cea mai mare parte, detalii de contact și de identificare IT a unor angajați Airbus din Europa.

Compania informează că este în contact cu autoritățile de reglementare relevante și cu autoritățile de protecție a datelor în conformitate cu GDPR (Regulamentul general privind protecția datelor). Angajații Airbus sunt sfătuiți să ia toate măsurile de precauție primite.

Citește și  Fly Lili ar urma să fie o nouă companie aeriană românească

Susține BoardingPass, devino Patron!

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus