Știri
Îmi place

IATA se alătură Organizației Europene „Civil Aviation Equipment” (EUROCAE)

27 iulie 2016
5724 Vizualizări
0 Comentarii
citire în 2 minute
IATA se alătură Organizației Europene „Civil Aviation Equipment” (EUROCAE)

Asociația Internațională de Transport Aerian (IATA), pentru a promova obiectivele sale pentru transportul aerian în condiții de siguranță, sigure și durabile, a devenit membru cu drepturi depline al Organizației Europene Civil Aviation Equipment (EUROCAE).

Din 1963 EUROCAE a dezvoltat specificațiile de performanță pentru a facilita standardizarea tehnologiilor de aviație. Este o organizație internațională non-profit, compusă din producători, furnizori de servicii, companii aeriene, aeroporturi, autoritățile aviatice și alte părți interesate.

Implicarea IATA se va concentra pe asigurarea:

  • interoperabilitate globală pentru sistemele aeronautice
  • eficiență crescută în cadrul lanțului valoric din sectorul aeronautic
  • reducerea fragmentării pieței aeronautice
  • progres privind implementarea programului „Single European Sky”
  • reduceri ale costului modernizării infrastructurii.

În plus, EUROCAE colaborează strâns cu instituția similară din America de Nord, RTCA, IATA fiind acum un membru al ambelor organizații, reflectând la importanța pe care o acordă eforturilor de standardizare din America de Nord și Europa. Acest lucru este deosebit de important în ceea ce privește facilitarea progresului asupra traficului aerian în Europa și Statele Unite ale Americii prin proiectele de modernizare SESAR și NextGen.

Citește și  AirlineRatings a publicat topul celor mai sigure companii aeriene din lume în 2016

Pentru mai mult de 50 de ani EUROCAE a fost în fruntea armonizării și îmbunătățirii standardelor tehnice ale industriei aviatice. Prin urmare, este absolut corect ca IATA să devină membru al EUROCAE cu statut legal și să îndeplinească un rol important în cadrul grupurilor de lucru aliniate cu prioritățile membrilor noștri”, a declarat Rafael Schvartzman, vicepreședinte IATA European Regional.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

BoardingPass

355 postări
0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *