INCIDENT: Un Boeing 737 al Blue Air s-a întors la Otopeni după ce cabina aeronavei s-a depresurizat în timp ce zbura spre Paris (FOTO)

Foto: Carmen Dascălu

UPDATE: Mai jos puteți să ascultați înregistrarea dialogului dintre piloții Blue Air și Turnul de Control de la Otopeni.

Advertisements

În această după-amiază, în jurul orei 16:05, un Boeing 737-400 (YR-BAR) al companiei low-cost Blue Air care efectua zborul 0B105 pe ruta București – Paris BVA, a solicitat aterizare de urgență la București.

Motivul care a făcut ca aeronava să se întoarcă din drum a fost unul de ordin tehnic, cabina avionului s-a depresurizat. Conform FlightRadar24, în momentul în care piloții au decis să revină la București, avionul se alfla la peste 10000 metri altitudine la Nord-Vest de orașul Râmnicu Vâlcea.

La scurt timp după ce a părăsit platoul muntos, aeronava a fost adusă la o altitudine mai mică pentru a evita alte complicații. Măștile de oxigen au fost declanșate, iar 16:40, aeronava a aterizat cu bine la Otopeni.

La sol a fost așteptată de mai multe echipaje de urgență și mașini de pompieri.

Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS) a fost notificat astăzi, 29 decembrie 2016, la ora 16:17 LT, despre un eveniment aviatic produs pe ruta București – Paris, în care a fost implicată o aeronavă de tip Boeing 737, cu însemnele de înmatriculare YR-BAR. Ca urmare a unei depresurizări, aeronava s-a întors pe Aeroportul Internațional “Henri Coandă” București-Otopeni. Nu există victime.
CIAS a demarat activitățile de investigație privind siguranța, cu scopul de a determina cauzele producerii acestui eveniment.

La ora 17:15, un alt Boeing al companiei, de această dată model 737-800, înmatriculat YR-BMC, a decolat de la Otopeni pentru a transporta pasagerii către destinație.

Foto: Carmen Dascălu

Advertisements
Total
0
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share