Urmărește-ne

Incident: un Boeing 737 al companiei Blue Air a fost interceptat ieri de avioane de vânătoare în Ungaria

  1. BoardingPass.ro
  2. Incidente aviatice
  3. Incident: un Boeing 737 al companiei Blue Air a fost interceptat ieri de avioane de vânătoare în Ungaria

Incidente aviatice

Incident: un Boeing 737 al companiei Blue Air a fost interceptat ieri de avioane de vânătoare în Ungaria

Potrivit portalului AirPortal.hu care citează Ministerul Apărării din Ungaria, un Boeing 737-500 (YR-AMA) al companiei lowcost Blue Air care efectua ieri zborul 0B405 pe ruta Constanța – Paris Beauvais a fost interceptat de avioane de vânătoare în jurul orei 14:46 (ora Ungariei) după ce controlorii de trafic aerian din Ungaria nu au putut lua legătura cu piloții avionului.

Două Saaburi JAS 39 Gripen au fost ridicate de la sol pentru a identifica avionul, iar la ora 15:06 (ora locală), piloții au reluat contactul cu HungaroControl. După identificare, cele două avioane de vânătoare s-au întors la baza militară de la Kecskemet, iar avionul Blue Air și-a continuat zborul in siguranță către Paris.

În 16 Decembrie 2016,un alt Boeing 737 al operatorului Blue Air a fost interceptat de avioane de vânătoare pe spațiul aerian al Belgiei, iar în 28 Aprilie 2017, un Boeing 737 TAROM a fost interceptat la rândul său de avioane de vânătoare maghiare după ce HungaroControl nu au reușit să ia legătura cu piloții aeronavei pentru identificare. În ambele cazuri, avioanele au ajuns la destinație fără probleme.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus