INCIDENT: Zborul Blue Air 0B134 Liverpool – București a fost deviat la Frankfurt din motive tehnice

Zborul Blue Air 0B134 a decolat de la Liverpool în această după-amiază și trebuia să aterizeze la București la ora 14:55, însă a fost deviat la Frankfurt din motive tehnice.

Aeronava cu care acesta zbor a fost operat este un Boeing 737-800 înmatriculat YR-BMB. Primul zbor al acestei aeronave a fost în 14 decembrie 1998, iar în 20 mai 2015 acest Boeing a intrat în flota Blue Air, după ce a trecut pe la Jet Airways și Orenair.

Advertisements

Mai jos vă prezentăm comunicatul de presă primit de Aeronews.ro de la operatorul aerian:
“Zborul Blue Air 0B134 pe ruta Liverpool – Bucuresti de astazi, 9 septembrie, a intampinat o problema tehnica si a aterizat la Frankfurt. Problema a fost semnalata in timpul zborului, echipajul fiind in imposibilitatea de a aprecia daca a fost o indicatie eronata la bord sau o reala problema. Astfel, echipajul a luat decizia sa aterizeze la cel mai apropiat aeroport, in conformitate cu procedurile interne si manulalele de zbor ale fabricantului aeronavei.

Aeronava cu inmatricularea YR-BMB de tip Boeing 737-800 avand 164 pasageri la bord a aterizat la ora 10:20 UTC (13:20 ora Romaniei) pe aeroportul din Frankfurt. Aeronava va fi controlata amanuntit de o echipa tehnica Lufthansa inainte de a fi repusa in serviciu. Dupa aterizare, la sol s-au urmat procedurile specifice aplicabile in astfel de situatii. Pasagerii au fost debarcati si asteapta in interiorul aeroportului.

Pentru a limita timpul de asteptare al pasagerilor, o alta aeronava Blue Air va decola la ora 15:20 UTC (18:20 ora Romaniei) cu destinatia Frankfurt pentru a prelua pasagerii si a-i transporta catre Bucuresti. In perioada de asteptare, pasagerii vor primi atat mancare cat si asistenta din partea Blue Air prin intermediul agentului de handling de pe aeroportul din Frankfurt. Tinem sa mentionam ca actiunile intreprinse de catre echipaj au fost in conformitate cu cele mai inalte standarde de siguranta din industrie.”

Advertisements
Total
0
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share