Klaus Iohannis a zburat cu un business jet pentru vizita din SUA (FOTO)

Președintele Klaus Iohannis a plecat luni după-amiază în Statele Unite ale Americii, într-o vizită de lucru cu un business jet închiriat de Administrația Prezidențială.

Avionul cu care președintele țării a zburat este un Gulfstream 550, înmatriculat OE-IPE, și aparține companiei GlobalJet.

Advertisements

Business jetul a decolat luni la ora 14:00 de pe Aeroportul Henri Coandă din București, a făcut o oprire la Sibiu, iar mai apoi a zburat aproximativ 9 ore și 20 de minute non-stop până la baza militară Andrews din sud-estul capitalei Statelor Unite ale Americii.

Acest avion, potrivit siteului operatorului, poate transporta până la 16 pasageri și oferă 4 paturi de o persoană și unul dublu sau două paturi de o persoană și 2 paturi duble. În cockpit se află doi piloți, iar în cabină pot fi una sau două însoțitoare de zbor.

În acest moment, România nu are un avion prezidențial, ultimul a fost un Boeing 707 și a fost scos din uz în 2010. Oficialii țării zboară uneori cu curse de linie sau charter operate de TAROM. În anii precedenți, președintele țării s-a deplasat în SUA la bordul unui Airbus A310 care se afla în flota companiei TAROM, însă cele două Airbusuri A310 au fost retrase din serviciul comercial anul trecut.

TUR 3D al avionului Gulfstream 550 (OE-IPE)

Advertisements
Total
3
Shares
un comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
3
Share